Succesvolle keeperstrainer Guy Martens weg bij Genk

Guy Martens (r) boetseerde onder meer Thibaut Courtois
PHOTO_NEWS Guy Martens (r) boetseerde onder meer Thibaut Courtois
Keeperstrainer Guy Martens (56) maakt volgend seizoen geen deel meer uit van de sportieve staf van Racing Genk. "Hiermee komt een einde aan een succesvolle samenwerking van bijna 20 jaar", meldt Genk. Guy Martens begeleidde onder meer Thibaut Courtois, Logan Bailly, Koen Casteels, Sinan Bolat en Jan Moons.

"KRC Genk is Guy Martens erg dankbaar voor de grote bijdrage die hij geleverd heeft aan de opgang van de club", aldus de club. "Die samenwerking heeft beide partijen vooral goede momenten en successen opgeleverd. Ook al is het einde van zo'n samenwerking een moeilijk moment, toch zal de club Guy altijd blijven herinneren als iemand die een belangrijk deel uitmaakt van haar geschiedenis. We wensen Guy veel succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging."

Wie Martens als keeperstrainer zal opvolgen, is niet nog bekend. De gesprekken zit volgens de club in een "finaal stadium". Meer dan waarschijnlijk wordt dat Erwin Lemmens. Vorige week maakte Genk al bekend dat Peter Balette de technische staf rond de nieuwe coach Peter Maes vervoegt. Hij komt over van kampioen AA Gent en vervangt de Nederlander Hans Visser.