RC Genk geeft Castagne verbeterd contract en stuurt drie kinesisten weg

Timothy Castagne tijdens de thuiswedstrijd tegen Club Brugge, waarin hij zijn debuut maakte voor RC Genk.
BELGA Timothy Castagne tijdens de thuiswedstrijd tegen Club Brugge, waarin hij zijn debuut maakte voor RC Genk.
De 19-jarige Timothy Castagne heeft een verbeterd driejarig contract, met één jaar optie, getekend bij RC Genk. De rechtsachter blijft zo tot het seizoen 2018-2019 verbonden aan de club.

De belofte-international maakte vorig seizoen zijn debuut voor RC Genk in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge en groeide uit tot een vaste waarde in de verdediging. Daarvoor wordt Castagne beloond met een verbeterd contract. Hij speelt sinds 2011 voor de Limburgers. Voordien verdedigde hij de kleuren van Virton.

Medische staf
Verder meldde RC Genk dat de club voortaan zal werken met één medische staf voor zowel de A-kern, de beloften en de jeugd. "De club kiest voor een kleinere staf die fulltime beschikbaar is", luidt het. "Tot vandaag combineerden de meeste medewerkers het werk voor KRC Genk met een privépraktijk. Dat zal in de toekomst slechts beperkt mogelijk zijn."

Concreet neemt RC Genk afscheid van de kinesisten Carl Cardeynaels, Danny Kaes en Gertjan Jespers. Ook de samenwerking met mental coach Stijn Quanten wordt stopgezet. "De mentale begeleiding van de spelers zal voornamelijk door de trainersstaf worden waargenomen", zo klinkt het. De vernieuwde medische staf staat onder supervisie van dokter Stijn Indeherberge en kinesist/osteopaat Gert Vandeurzen. "Jan Theunis en Jelle Wauters, twee kinesisten die hun sporen reeds verdienden bij de jeugdwerking, komen voltijds in dienst bij KRC Genk. Dr. Johan Jespers blijft verantwoordelijk als clubarts van ons beloftenelftal en onze diverse jeugdploegen."