Racing Genk verliest topschutter: Samatta op weg naar Aston Villa voor 10 miljoen

Ally Samatta verlaat vandaag de Luminus Arena. Definitief.
Photo News Ally Samatta verlaat vandaag de Luminus Arena. Definitief.
Ally Samatta (27) staat op het punt om Racing Genk voor 10 miljoen euro te verlaten voor Aston Villa. De Tanzaniaanse topspits van Racing Genk moet bij de club uit Birmingham de vervanger worden van de geblesseerde Wesley, die een zware knieblessure heeft opgelopen en dit seizoen niet meer in actie komt. Tussen Samatta en de Premier League-club moeten er nog enkele details worden uitgeklaard, Aston Villa hoopt dit weekend de overgang af te ronden. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Aston Villa staat op dit moment op een 18de plaats in de Premier League en verkeert in acuut degradatiegevaar. Samatta trainde deze morgen wel nog bij Racing Genk, maar hij komt wellicht niet meer in actie voor de landskampioen. Met een transfer naar de Premier League gaat de droom van Samatta in vervulling, hij wordt de eerste Tanzaniaan in de Engelse hoogste klasse. Eerder deze winter liet hij lucratieve aanbiedingen uit het Midden-Oosten schieten om zijn Engelse droom na te jagen. Samatta had vorig jaar een belangrijk aandeel in de vierde landstitel van Racing Genk. Hij scoorde toen 20 keer. Ook dit seizoen is hij met 7 goals de Genkse topschutter. In vier seizoenen speelde hij 191 wedstrijden, daarin was hij goed voor 76 doelpunten en 20 assists. 

LEES OOK IN HLN PLUS. Van de stratencompetitie in Tanzania naar de rijkste competitie ter wereld: de straffe opmars van Samatta

Samatta scoort in de Champions League op Anfield in de 2-1 nederlaag tegen Liverpool.
REUTERS Samatta scoort in de Champions League op Anfield in de 2-1 nederlaag tegen Liverpool.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans Peeters

  Spel niveau is gelijk gaand met trasfers

 • Kristof Van Impe

  weg plaats 6 voor PO 1 te halen

 • Willy Hermans

  Kunnen misschien Vossen terughalen,komt bij Clement niet aan de bak en is anders een topspits!

 • danny buyse

  Genk de dikste bankrekening? Bij de top 5 ja maar niet de dikste van de hele competitie. Laatste 4 jaar heeft Genk evenveel geld opgehaald door uitgaande transfers als Club en dat is 115 miljoen. Enkel de aangekochte spelers waren duurder bij Club maar die hebben dan al 3 keer CL pot opgevangen van 85 miljoen samen en misschien volgend jaar ook nog eens.

 • Carlos Simonis

  Aston Villa is ook geen echte topclub, spelen wel in een echte spannende competitie dan in Belgie of Nederland. En daar gaat hij 4 keer meer verdienen dan in Genk.