Patrick Janssens: "Het ontslag van Albert Stuivenberg was confronterend"

photo_news
Albert Stuivenberg moest de Arsène Wenger van Racing Genk worden. Een man die op lange termijn mee de sportieve lijnen zou uittekenen. Dat hij na minder dan een jaar moest vertrekken, is hard aangekomen bij Patrick Janssens. "Het ontslag van Albert was confronterend."

Patrick, hoe kijk je terug op het ontslag van Albert Stuivenberg?

"Met gemengde gevoelens. Wij hadden voor de aanwerving van Albert ons werk heel grondig gedaan en je zag heel snel zijn impact op de ploeg en de club. Als je dan amper een jaar later moet vaststellen dat het niet meer gaat zoals gehoopt, dan is dat confronterend. De chemie tussen mensen is iets heel kwetsbaar."

Hebben jullie op een bepaald moment geprobeerd om bepaalde dingen te corrigeren?

"Corrigeren is een zwaar woord. We hebben gezocht naar het juiste evenwicht. Enerzijds wil je een trainer zoveel mogelijk autonomie geven, maar anderzijds wil je ook ingrijpen als je ziet dat er problemen groeien. We hebben nooit een probleem gehad over de visie en het voetbal waar wij met de club naartoe wilden, maar communicatief was er een kortsluiting tussen spelers en trainer. Albert had het ook moeilijk om zich aan te passen aan onze clubcultuur. Hij is iemand die heel veel met de spelers praat. Als hij een vraag stelt, dan gaat hij er ook vanuit dat het antwoord de volledige waarheid dekt en dat is niet altijd zo. Zeker niet in onze cultuur waar je de dingen toch wat omfloerst zegt. Dat strookt niet met de stijl van een Rotterdammer."

Voelt dat dan aan als een persoonlijke nederlaag?

"Dingen die niet lopen zoals je wil zijn altijd mislukkingen, maar ik heb moeite met dat woord ‘persoonlijk’. De aanstelling van Albert was niet evident en ik heb samen met Dimitri (de Condé, red) mijn nek uitgestoken door hem aan te bevelen en dat ook vurig te verdedigen. Als het dan niet loopt zoals gehoopt, dan is dat jammer. Maar we blijven wel een club waar de beslissingen collectief genomen worden."

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • vanaeken jokke

  Het zal in Genk pas beteren als ze u P Janssens en schop geven dat ge buiten vliegt zonder opzeg vergoeding.

 • vanaeken jokke

  Het zal in Genk pas beteren als ze u P Janssens en schop geven dat ge buiten vliegt zonder opzeg vergoeding.

 • Bruno Zonnekeyn

  Janssens de grootste paljas die hier in België rondloopt Destijds jammer genoeg burgermeester van het schoon verdiep geweest (na onderuithalen van partijgenoot L. Detiège = vuile streek gelapt) en denkt die paljas dat hij Genk mee kan besturen Tjonge tjonge toch ... dat ze dit nog niet beseffen in Genk versta ik echt niet.

 • Jos Pros

  Janssens de man die in opvolging van zijn andere rode vrienden van Antwerpen een puinhoop maakte. Genk volgt voorbeeld

 • Pieter Martens

  Ik moet Albert Stuyvenberg bijtreden als hij zegt dat zijn Rotterdamse mentaliteit niet strookte met het Genkse, beter gezegd Genkse achterbakse mentaliteit. Jongens maak je al niet belachelijker als jullie al zijn.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00