Passagier in vliegtuig weigert 1.500 dollar van bekende quarterback om van stoel te wisselen

AFP/twitter @ElisaraEdwards
Dat niet alles en iedereen een prijs heeft, weet nu ook Cam Newton (30). De quarterback van de Carolina Panthers uit de National Football League (NFL) liep gisteren een stevig blauwtje, toen hij een man 1.500 dollar (1.300 euro) aanbood om van stoel te wisselen in het vliegtuig.

In de video, door een getuige op haar Twitter gezet, zie je hoe de 1m98 grote Newton met het geld cash in de hand de man om zijn stoeltje met extra beenruimte vraagt. Maar de extravagant geklede quarterback komt van een kale reis thuis en neemt gedwee zijn voor hem erg ‘benepen’ en toegewezen zitje weer in. Newton, in 2011 als eerste 'gedraft’ door de Panthers en een van de beste quarterbacks uit de NFL, verdient jaarlijks 16 miljoen dollar (14 miljoen euro) als basissalaris. Daar komen dus ook nog eens inkomsten uit sponsor- en reclamedeals bij. Een bedrag waarvan je misschien niet meteen een privéjet, maar toch zeker een ticket voor ‘business class’ kan kopen. Populaire reactie op de sociale media, is dat de passagier in kwestie een fan van de Atlanta Falcons, de rivaal van de Panthers, moet zijn.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri Laureys

  In elk vliegtuig is er toch niet per definitie eerste klasse. Misschien vloog hij wel met een lage kosten maatschappij :-)

 • Peeters Freddy

  Twee plaatsjes reserveren hé, dit is weer opgezet spel, zit er daar toch iemand die dat filmt zeker van toeval gesproken.

 • Lucas Vissers

  Als hij zoveel verdient waarom vlieg hij dan geen First Class ? Denkt misschien dat iedereen voor hem springt !

 • Peeters Freddy

  Hij kon toch twee zitjes reserveren.

 • Els Pauwels

  Hij zal het te weinig gevonden hebben.