Ook Genk-trainer Clement genoot van zijn jongens: “Deze zege is dik verdiend”

Clement.
Photo News Clement.
Natuurlijk was Genk-coach Philippe Clement een blij man na de 3-0-zege tegen Anderlecht op de eerste speeldag van play-off 1. “Het is ook een wapen om na rust de kloof via de omschakeling uit te diepen.” 

“Deze overwinning is dik verdiend”, sprak de Genkse trainer na de partij voor de microfoon van Proximus Sports. “We hadden zelfs meer goals kunnen maken. We moesten (na het vertrek van Alejandro Pozuelo, red.) op korte tijd een nieuwe manier zoeken om te spelen op het middenveld. Maar ik heb het geluk dat deze groep aan de hand van beelden en een bord snel zaken oppikt. Dat lieten ze nu zien.”

In de tweede helft kon Anderlecht wel z’n voet zetten naast Genk. “Maar dit zijn de play-offs. Je kan onmogelijk de hele match dominant zijn. En Anderlecht is een goed team. We kozen na rust om meer vanuit de organisatie te spelen en waren gevaarlijk in de omschakeling. Het is een extra wapen dat je op die manier de kloof kan uitdiepen. In de eerste helft waren we niet efficiënt, maar ik kan als coach alleen maar blij zijn. Fysiek lastig op het einde? Voor sommigen is het de eerste keer dat ze play-off 1 aan deze intensiteit spelen. Mijn jongens hebben veel gegeven.” 

Photo News
BELGA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean pierre Tibermont

  Genk zou een waardige kampioen zijn !

 • eric debanne

  Zeker weten Clement ...... De beste ploeg heeft gewonnen Succes verder

 • Roger Deprez

  Pozo weg en dan spelen we iets anders zoals in de tweede helft via de omschakeling in een turbo uitvoering, kunnen wij ook. Als men de wedstrijden van Standaard tegen Antwerp en Genk tegen Anderlecht bekijk dan speelt de ref toch nog altijd een zeer bepalende rol wat niet zou mogen, een goede ref is onopvallend en zeer neutraal.

 • Werry Galle

  Verdiend kampioen ben je aan het einde van de competitie, inclusief de play-offs. Al de rest is larie en apekool. Verleden jaar was Club de overheersende kampioen, gans het seizoen goed voetbal, maar op het einde was het ook moeilijk. En dan zijn er een paar die komen zeggen dat ze kampioen werden door de hands van Vormer. Vandaar ... de kampioen is de verdiende kampioen op het einde van de rit.

 • Freddie Heremans

  Het spreekt vanzelf dat DIT Racing Genk verdiend Kampioen speelt. De Limburgers moeten dit niveau zien aan te houden tot de 7e P.O. speeldag en t is binnen. Enkel Club en Standard kunnen er eventueel stokjes voor steken, mits aanhoudend even prachtige prestaties als Clement's falanx.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00