Officieel: Genk verhuurt Hagi tot aan het eind van het seizoen aan Glasgow Rangers

Ianis Hagi.
BELGA Ianis Hagi.
Ianis Hagi (21) verhuist naar de Glasgow Rangers. Genk leent de Roemeen tot aan het einde van het seizoen uit aan de ploeg van Steven Gerrard. In de overeenkomst werd ook een aankoopoptie voorzien van naar verluidt zo’n vijf miljoen euro.

Ianis Hagi verruilt Racing Genk voor de Glasgow Rangers. De Roemeense middenvelder wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend. De zoon van Gheorghe Hagi kwam begin dit seizoen voor FC Viitorul voor vier miljoen, maar kon zich niet doorzetten bij Genk. Noch onder Felice Mazzu, noch onder Hannes Wolf kon hij een vaste stek verwerven. 

Hagi verkast nu naar Glasgow in de hoop er meer speelminuten te vergaren. Hij wil zich ook in de kijker spelen met het oog op de Olympische spelen van komende zomer in Tokio waar Roemenië aan mag deelnemen. In 19 wedstrijden voor Genk dit seizoen was hij goed voor drie goals en vier assists. De Rangers staan op dit moment tweede in de Schotse Premier League op vijf punten van leider Celtic.

Photo News9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mario Erna

  Genk, denk aan Uw supporters en niet enkel aan de kassa , PO 2 hoogst haalbare

 • Guido Swerts

  Ze hebben die jongen gewoon weggesmeten zonder hem amper een kans te geven!

 • Roger Deprez

  Genk zou beter een terechte uitleg moeten geven aan de supporters omdat zijn jong talent aankopen,late groeien en langs de kassa willen gaan. Deze zien wijze daar is niets mis mee maar of dan nog 20000 mensen het geduld zullen hebben om elke vijf- zes jaar voor de titel te spelen is natuurlijk een andere vraag.

 • eric debanne

  Genk verzwakt ieder week beetje meer... Ze halen nooit play-off.1 met de ploeg die ze nu hebben helaas ...

 • jan wuyts

  ... en waar blijven de aankopen van Genk desnoods op huurbasis middenveld versterken en vanachter rammelt het ook sporadisch als een oude kar.