Matchwinnaar Trossard blijft voorzichtig: “Of de titel ons nog kan ontglippen? Dat kan altijd gebeuren”

Leandro Trossard.
BELGA Leandro Trossard.
Racing Genk heeft weer aan lastige opdracht tot een goed einde gebracht. Aanvoerder Leandro Trossard toonde zijn team tegen AA Gent de weg met een knappe (winning)goal. Genk ligt op koers om de titel te pakken, maar Trossard blijft op zijn hoede. 

“De omstandigheden waren toch niet evident vandaag”, opende Trossard voor de microfoon van Play Sports. “Gent heeft toch wel een goede ploeg. We hebben het voor de tweede keer moeilijk gehad tegen hen en dan is het uiteindelijk natuurlijk fijn om toch te kunnen winnen. Dat we het in de tweede helft afmaken? Dat heeft toch ook te maken met onze fysieke kwaliteiten. We kunnen negentig minuten lang aan honderd procent spelen en daardoor zijn we ook in staat om matchen helemaal op het einde te beslissen.”

“Tijdens de pauze hebben we vooral benadrukt dat het tempo omhoog moest en dat bleek ook, want na rust kwamen er veel meer kansen. We hebben de nul kunnen houden, da’s altijd positief, maar ik ben gewoon heel blij met deze zege. Mijn doelpunt? Op die manier probeer ik het eigenlijk altijd te doen in die fase. Nu ging de bal lekker binnen en het is fantastisch dat ik de ploeg op die manier aan de overwinning kan helpen. Ik wist waar ik de bal wilde plaatsen en hij ging fantastisch binnen.”

Genk kan in deze play-offs rekenen op een prima Trossard. De marge op Antwerp en Club bedraagt negen punten op dit moment, maar de aanvoerder van de Limburgers blijft voorzichtig. “Ze zeggen dat je moet pieken op de juiste momenten, hé. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken naar de resterende wedstrijden. Of de titel ons nog kan ontglippen? Dat kan altijd gebeuren. We moeten gewoon elke wedstrijd met dezelfde drang en dezelfde agressiviteit aanvangen en dan kan het alleen maar goed komen.”

BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roos Desreveaux

  Ik zie genk al lang de titel pakken, ze zijn veel regelmatiger dan club in hun prestaties, vooral op verplaatsing, alhoewel als de VAR juist had gereageerd in de 2 laatste matchen had club brugge 4 punten meer en dan was alles nog mogelijk, nu moet brugge zich focussen op die 2 de plaats.En straks beginnen bouwen aan een nieuwe ploeg met een nieuwe trainer.

 • Rik Vrachten

  Ik vind het toch heel gepast hoe KRCG steeds weer reageerd op de vraag KAMPIOEN ? Want zoals Leko het (deed) wij dit en wij dat !! Dan kunt ge echt enkel maar diep vallen !! Hopelijk KRCG kampioen , want zij verdienen dat over het volledige sezoen het meest !! En stop nu aub over afgenomen punten hier of daar !!!

 • Jan Van Den Bergh

  De titel is binnen als je niet meer kan ingehaald worden . De rest is gezever van de pers !

 • Patrick Braekeveldt

  Neen ,het is over ,Gent en Brugge waren volgens mij de enige ploegen die van Genk konden en kunnen winnen ,dus die 4 punten die Club onterecht werden ontnomen zouden wel eens het kampioenschap kunnen beslissen !

 • Natacha Verpoort

  natuurlijk kan de titel nog ontglippen! alles moet gespeeld worden! + ze moeten nog Brugge ook he en stel dat ze daarvoor juist verloren hebben, dan wil ik het nog eens zien!