Maes hoopt dat Vossen bij Genk blijft: "Er is een opening"

Peter Maes moet de tovenaar van Genk worden
PHOTO_NEWS Peter Maes moet de tovenaar van Genk worden
Racing Genk heeft na een zomerreces van zes weken de training hernomen. De nieuwe coach Peter Maes maakte er meteen een training achter gesloten deuren van. In de namiddag werd de poort wel opengezet voor een tweede training. Die toegeving werd door een deel van de harde kern van de supporters begroet met vreugdevoetzoekers. "Zo blij zijn we met de komst van Peter. In hem hebben we het volste vertrouwen", lieten de diehards weten.

Negentien veldspelers, onder wie een zestal jongeren, en drie doelmannnen werden bijna twee uur door Peter Maes aan de trainingssessie onderworpen. "Ik hou hier een goed gevoel aan over. Ik ben een man van de praktijk. Op het veld amuseer ik mij. Vooral de gedrevenheid van de spelers beviel mij", verklaarde Maes.

"Ik ben de laatste weken druk bezig geweest met transferbesprekingen. Hopelijk kunnen die dan ook snel afgerond worden. Zekerheid heb je daarover nooit, zie maar naar het geval Santini. Op het ogenblik dat wij hem meenden binnen te halen besliste de speler om naar Standard te trekken."

PHOTO_NEWS
BELGA

Blauw bloed
"Met Jelle Vossen (die onder meer gelinkt wordt aan Club Brugge, red.) heb ik persoonlijk recent nog contact gehad. Er is volgens mij een goede kans dat hij bij ons blijft. Hij heeft voldoende blauw bloed. Ik heb aangevoeld dat er zeker een opening is. Alleszins wordt Vossen na zijn huwelijksreis volgende maandag terug op de training verwacht. Ik wil nog twee nieuwe spitsen en ook nog een middenvelder, en als Kara vertrekt, zou er ook nog een verdediger moeten bijkomen."

Wat Mboyo betreft is Maes voorzichtig. "Dat bekijken we als zijn revalidatie achter de rug is."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS