Jelle Vossen is fit, maar zit niet in selectie RC Genk

Jelle Vossen tijdens de jaarlijkse fandag van Racing Genk. Is de situatie van de productieve aanvaller uitzichtloos?
BELGA Jelle Vossen tijdens de jaarlijkse fandag van Racing Genk. Is de situatie van de productieve aanvaller uitzichtloos?
Komt Jelle Vossen nog in actie voor RC Genk? De kans wordt met de dag kleiner. De vlotscorende spits ging gisteren voluit op training, maar zit na een onderhoud met interim-coach Pierre Denier toch niet in de wedstrijdselectie voor de belangrijke match tegen Cercle Brugge. "Ik heb een gesprek gehad met Jelle en daarop is beslist dat we voor deze wedstrijd geen beroep zullen doen op hem", stelde Denier.

"Jelle heeft nog wat last aan de knie en ook mentaal is dit een moeilijke periode voor hem, vandaar onze beslissing. Misschien is hij er volgend weekend wel bij, hij zal in elk geval matchritme willen opdoen", licht Pierre Denier de beslissing toe.

"Ik wil spelen"
De 25-jarige aanvaller, die door de supporters op handen wordt gedragen, komt echter met een andere versie op de proppen: "Ik ben fit en wil spelen. Ik wil voorkomen dat de beslissing om niet te spelen in mijn schoenen wordt geschoven", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Ik heb de voorbije week goed kunnen trainen en ben fit. Ik heb ook tegen Denier gezegd dat ik beschikbaar ben, maar hij antwoordde dat de club beslist heeft mij niet in de selectie op te nemen. Ik leg me wel neer bij die beslissing, maar ik wil niet dat de mensen denken dat ik weiger te voetballen. Ik geef wel toe dat er nog steeds van alles door mijn hoofd spookt. Het is moeilijk om dit allemaal van mij af te zetten."

Catastrofale situatie
Ook voor Jeroen Simaeys ziet het er niet rooskleurig uit. De grote, kopbalsterke verdediger stond vorige week nog in de basis tegen KV Mechelen en vliegt nu prompt naar de tribune. De 29-jarige Limburger kreeg de boodschap te horen tijdens een persoonlijk onderhoud met Denier. "Het was een vaag gesprek, over verschillende stromingen in de club", laat Simaeys weten aan Sporza. "Als de trainer weg is, gebeuren er soms rare dingen. Dit heeft niets met het sportieve te maken. Er zijn spelers gehaald in het tussenseizoen en mogelijk vinden bepaalde mensen dat deze spelers nu hun kans moeten krijgen. Na een goede voorbereiding had ik mijn plaats in de basis afgedwongen, maar nu sta ik er plots weer naast. Ik heb nog nooit in zo'n catastrofale situatie gezeten bij een club. De situatie is onrustwekkend. Hopelijk pas ik in de plannen van de volgende trainer."

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.