Jamaicaans wonderkind drie jaar bij Racing Genk

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Racing Genk heeft de komst van het Jamaicaanse toptalent Leon Bailey afgerond. In de Cristal Arena ondertekende de pas achttien jaar geworden aanvaller een contract voor drie seizoenen, met optie op een bijkomend seizoen.

"Ondanks grote buitenlandse interesse kiest hij zeer bewust voor KRC Genk en dat op basis van eerdere ervaringen bij de Genkse jeugdopleiding", meldden de Limburgers trots. "Bailey is een product van de Jamaicaanse 'Phoenix All Stars Football Academy'. Hij is een zeer vinnige en aanvallend ingestelde speler die op tal van posities in het aanvallend compartiment uit de voeten kan. Hij genoot grote interesse van tal van Europese clubs maar kiest zeer bewust voor KRC Genk. Bailey spendeerde namelijk eerder al twee seizoenen bij de jeugdopleiding van de club en op basis van deze ervaringen was hij vastberaden om bij KRC Genk zijn carrière te lanceren. Hij zal met rugnummer 31 het veld betreden. Donderdag wordt de nieuwe aanwinst officieel voorgesteld met een persconferentie."

De komst van Bailey hing al weken in de lucht, maar kon nu pas afgerond worden omdat volgens de FIFA-reglementen een speler jonger dan achttien jaar van buiten de Europese Unie niet onder contract in de Europese Unie mag voetballen, tenzij de speler zestien jaar is en één van zijn ouders in het land in kwestie woont en werkt.

Instagram