Hommeles bij Genk gaat voort: dronken 'Okri' vecht met Anele en overnacht in cel

Deze Okriashvili stond bij zijn vorige clubs in Oekraïne al niet echt bekend als brave jongen, en ook in Genk kunnen ze daar nu over meepraten.
photo_news Deze Okriashvili stond bij zijn vorige clubs in Oekraïne al niet echt bekend als brave jongen, en ook in Genk kunnen ze daar nu over meepraten.
Het gaat van kwaad naar erger bij Racing Genk. Na de sportieve malaise en de voorlopig tevergeefse zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer, zit het er ook in de spelersgroep zelf bovenarms op. In die mate zelfs dat Tornike Okriashvili, de 22-jarige Georgiër die nog maar pas in Limburg neergestreken is, afgelopen zaterdagnacht zou hebben doorgebracht in het politiekantoor na onder meer een gevecht met ploegmakker Anele en dronken capriolen met zijn wagen. Sport/Voetbalmagazine reconstrueerde de bewogen avond.

Het begon al na het gelijkspel in en tegen Kortrijk. Dat moest blijkbaar gevierd worden: op de terugreis naar Genk maakte een deel van de spelersgroep het bier uit de minibar keizer, en voorts werden er ook enkele flessen sterke drank vlotjes naar binnen gewerkt. Niemand van de staf greep in, waarna het drinkgelag onverminderd verder ging in het appartement van Anele Ngcongca. Okriashvili was dus één van de prominent aanwezigen, maar ook Ilombe Mboyo en Hervé Kagé waren nog van de partij.

Dronken opgepakt
De Georgische middenvelder raakte vervolgens slaags met zijn Zuid-Afrikaanse ploegmakker, waarop 'Okri' de woonst van Anele - die er een gezwollen neus aan over hield - verliet. Okriashvili werd vervolgens door de politie achter het stuur aangetroffen, volgens een aantal bronnen nadat hij ergens tegen was gereden, volgens anderen omdat hij zonder brandstof was gevallen. De politie heeft hem enkele uren laten ontnuchteren in het kantoor en zijn rijbewijs in beslag genomen. Zondagochtend wist niemand waar 'Okri' uithing, maar eens de verloren zoon terecht was gingen directeur organisatie Erik Gerits en teammanager Tony Greco hem uiteindelijk uit zijn situatie verlossen.

Sancties?
Welke sancties er tegen Okriashvili zullen worden getroffen vanuit het Genkse bestuur, is nog niet duidelijk. Voor de competitiewedstrijd tegen AA Gent van aanstaande vrijdag zit hij normaal gezien gewoon in de kern, al zouden er pas sancties volgen van zodra technisch directeur Gunter Jacob terugkeert uit het buitenland.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00