Hoge vraagprijs Genk schrikt geïnteresseerde clubs af: 16 miljoen euro voor Samatta, 25 voor Berge

Photo News
Wie ze hebben wil, mag ze komen halen, maar dan wel voor heel veel geld. De hoge Genkse vraagprijs voor Samatta (26) en Berge (21) schrikt ­geïnteresseerde clubs af.

Officieel luidt het ‘een fors bedrag’ te zijn. Officieus horen we dat de vraagprijs voor Ally Samatta opgelopen is tot om en bij de 16 miljoen. En goedkoper zal hij naarmate de transferdeadline dichterbij komt niet worden. Wie in de laatste twee weken van de mercato de Genkse topschutter wil komen wegkapen, zal daarvoor dus een smak geld op tafel moeten gooien. Een aantal Russische clubs zijn bereid om ver te gaan voor de smiling assassin van de landskampioen, maar Samatta zelf heeft aangegeven dat hij geen zin heeft in een Russische expeditie. Dan gaat zijn voorkeur uit naar een verlengd verblijf in Genk én de Champions League. In Engeland werd hij de laatste ­weken bij verschillende clubs zoals ­Leicester, Aston Villa, Burnley en Watford aangeboden. Concreet werd die interesse nooit. De enige ploeg die tot dusver echt komen praten is over Samatta is Galatasaray, maar verder dan een verkennend ­gesprek met de Turkse landskam­pioen kwam het niet. De laatste weken hebben ook zij geen teken van leven meer gegeven en dus blijft het – voorlopig – windstil rond Samatta in de Luminus Arena.

Hetzelfde geldt ook voor Sander Berge. De hoge, maar volgens het Genkse bestuur faire vraagprijs van 25 miljoen doet veel ploegen twijfelen om voluit door te duwen voor de Noor. Sheffield United was deze transferperiode de enige ploeg die een bod uitbracht dat in de buurt kwam van de Genkse vraagprijs, maar Berge zelf had geen oren naar een avontuur bij de promovendus in de Premier League. De markt in Engeland is intussen dicht en sinds dat bod van Sheffield is er bij Genk geen nieuw concreet voorstel binnengelopen voor ­Berge. Wie de Europese markt een beetje kent, weet dat enkel nog PSG plus een aantal Duitse, Spaanse en Italiaanse topclubs die 25 miljoen euro kunnen neertellen voor een 21-jarig ­talent.

Photo News

Gano traint niet meer mee

Langs inkomende zijde is Genk nog steeds in gesprek met FC Midtjylland over de overgang van Paul Onuachu, de 25-jarige Nigeriaan staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van Genk. Gisteren werd ook duidelijk dat Genk en Zinho Gano in onderling overleg beslist hebben dat de spits niet meer meetraint. De 25-jarige Gano past niet meer in de plannen van Felice Mazzu en onderhoudt vanaf vandaag de conditie met een personal coach. Racing Genk hield aanvankelijk vast aan een vraagprijs van ruim anderhalf miljoen euro, maar overweegt nu toch een uitleenbeurt met aankoop­optie. Gano kan rekenen op interesse van twee Turkse clubs, een Griekse en twee Spaanse ploegen. Een eerder aanbod van het Turkse Gaziantepspor legde hij naast zich neer.

Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tim-Els Bamps-Ebens

  Wat een spits.Uitgeschakels zijn en 4 goals op zijn teller.Ken er die minder productief zijn

 • Rudolf Jacobs

  moeten ze dan voor niks weggeven misschien zondat de andere ze voor tientallen miljoenen meer kunnen verkopen ?goed gezien Genk laat da belgisch volk maar zagen de prijs hoog houden en dan pas verkopen na flinke winst

 • Norbert Deploige

  Pratrick Jonkers.........zeer juiste analyse, Genk is enorm verzwakt..........misschien die Onuachou erbij halen en Samatta errond laten zwerven . Laat ons hopen dat Bongonda en die Tjech de motor aan het praten krijgen. Komt misschien toch nog in orde.

 • Rudi Swinnen

  Als Genk fan is het frustrerend om elk jaar de meest getalenteerde spelers te zien vertrekken naar andere oorden ..De financiele toestand van de club is zover wij vermoeden heel positief . De transferpolitiek functioneert gunstig . Inkomende transfers goedkoop aankopen en heel duur verkopen lukt wonderwel elk jaar . Perfect voor de club , maar niet voor de aanhang .

 • Roger Deprez

  Wanneer men het geld niet dringend nodig heeft kan de vraagprijs verschillen en het is voor Racing beter dat die twee er bij blijven, zeker met de C-L in het voor uit zicht. Wat Clement zag in Gano is een raadsel want de kwaliteiten van deze speler passen helemaal niet met het soort verzorgd voetbal dat Racing wil spelen. Hij is meer een kracht speler en pas beter bij Brugge.