Het is officieel: Sander Berge verruilt Racing Genk voor Sheffield United

Sander Berge
Twitter Sheffield United Sander Berge
Genk en Sheffield United zijn het helemaal eens over de transfer van Sander Berge (21). Er werd nog gepraat over de bonussen en het percentage op de doorverkoop, maar de laatste details werden vanochtend uitgeklaard. Vanavond maakte Sheffield het nieuws officieel via Twitter. De Noor zou de duurste uitgaande transfer in België worden. Berge tekent voor 4,5 jaar in Sheffield. 

‘Farvel og takk, Genk’, vaarwel en bedankt, Genk, maar dan in het Noors. Sander Berge neemt afscheid van de landskampioen. Zoals het hoort presenteerde Berge zich gisteren nog netjes op training bij Racing Genk, al trainde hij wel apart. De Noor is een welopgevoede jongen, hij kwam nooit aandraven met ziektebriefjes zoals in het verleden wel al eens gebeurde. Maar dat hij Genk in januari wilde verlaten, was al langer duidelijk. Hij heeft zijn laatste wedstrijd voor de landskampioen gespeeld. Sheffield United verhoogde zijn initiële bod van 20 miljoen de laatste dagen nog substantieel. Het bedrag, dat nu schommelt tussen de 20 en de 25 miljoen, deed Genk toch overstag gaan.

De Noor is verheugd dat de transfer eindelijk rond is: “Ik ben zeer trots om in de kleuren van Sheffield te mogen staan. Het heeft wat geduurd, maar vanaf dat ik de interesse hoorde had ik meteen een goed gevoel. Het is altijd een droom geweest om in de Premier League te spelen. Dat de club zoveel geld voor mij betaalde geeft een gevoel van vertrouwen. Het is nu aan mij om hen terug te betalen”. 

Sander Berge is in Engeland om zijn transfer af te ronden. Rechts herkent u Chris Wilder, de coach van Sheffield United.
Rv Sander Berge is in Engeland om zijn transfer af te ronden. Rechts herkent u Chris Wilder, de coach van Sheffield United.

Een deel van het Genkse bestuur koesterde nog de – ijdele – hoop om de Noor nu al een contract met Sheffield te laten ondertekenen, maar hem wel nog tot het einde van het seizoen in Genk te houden. Berge zou zonder twijfel een belangrijk wapen zijn in de strijd om play-off 1. Een deal waar overigens noch Berge, noch zijn ­entourage, noch Sheffield uiteindelijk akkoord mee gingen. Stel je eens in zijn plaats. Tekenen voor het nummer 8 uit de Premier League en het risico lopen weg te kwijnen in play-off 2. De gedachte alleen al deed hem wellicht huiveren.

Photo News

Over het exacte transferbedrag communiceren Genk en Sheffield niet. Maar het gaat om de duurste uitgaande transfer in België, met een uitzonderlijk percentage van 20 procent op de doorverkoop. 

De top-tien (met tussen haakjes de transferopbrengsten bij volgende transfers, zoals in het geval van Youri Tielemans van Monaco naar Leicester):

1. Sander Berge, van Racing Genk naar Sheffield United. De Engelsen verhoogden hun initiële bod van 20 miljoen substantieel en omdat de Limburgers ook een percentage van 20 procent op de doorverkoop konden bedingen, zal de transfersom die van Youri Tielemans (zie onder) overstijgen.
2. Youri Tielemans, van Anderlecht naar Monaco voor een bedrag van 26,20 miljoen (+ 45 miljoen = 71,2 miljoen sinds vertrek bij Anderlecht)
3. Wesley Moraes, van Club Brugge naar Aston Villa voor een bedrag van 25 miljoen 
4. Marouane Fellaini, van Standard naar Everton voor een bedrag van 21,76 miljoen euro
5. Leandro Trossard, van Racing Genk naar Brighton voor een bedrag van 20 miljoen euro
6. Aleksandar Mitrovic, van Anderlecht naar Newcastle voor een bedrag van 18,5 miljoen euro (+ 24,7 miljoen, door Fulham betaald aan Newcastle = 43,2 miljoen sinds vertrek bij Anderlecht)
7. Arnaut Danjuma, van Club Brugge naar Bournemouth voor een bedrag van 18 miljoen euro
8. Sergej Milinkovic-Savic, van Racing Genk naar Lazio voor een bedrag van 18 miljoen euro
9. Wilfred Ndidi, van Racing Genk naar Leicester City voor een bedrag van 17,6 miljoen euro
10. Moussa Djenepo, van Standard naar Southampton voor een bedrag van 15,7 miljoen euro
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Deploige

  Over die berg geld.......waarom doet Genk steeds die transfers en niet de andere ploegen. Die hebben daar geen zin in zeker?

 • Rene Thevissen

  En zo zijn de supporters weer eens in zak gezet totale uitverkoop

 • Geert Thijs

  Klasse speler Berge gaat je goed Veel succes

 • Fabrice Braccio

  25 miljoen en bonussen of PO I met minieme kans op Europees??? Ik zou het wel weten hoor

 • Jos Vannuffelen

  Veel geld in de pocket maar PO1 zal een verre droom blijken.