Hannes Wolf grijpt in: 17-jarige Maarten Vandevoordt in doel bij Genk tegen Antwerp

Maarten Vandevoordt
Photo News Maarten Vandevoordt
Genk-coach Hannes Wolf grijpt in. De Duitser kiest voor het bekerduel van morgen tegen Antwerp voor de amper 17-jarige Maarten Vandevoordt in doel. Gaëtan Coucke (21) krijgt zo (mentale) rust nadat hij ook vorig weekend tegen Sint-Truiden weer in de fout ging.

Begin dit seizoen viel vaste nummer één Danny Vukovic uit bij RC Genk met een zware achillespeesblessure. De sportieve leiding van de landskampioen besloot om geen andere, meer ervaren keeper te halen, maar wel de kaart van de jonge Gaëtan Coucke te trekken. Voorlopig zonder al te veel succes. Coucke maakte de voorbije weken te veel foutjes. In de Champions League. Maar ook in de Belgische competitie, zoals in de nederlaag tegen Sint-Truiden afgelopen weekend. 

Fysiek à la Courtois, maar Mignolet als voorbeeld

Coach Hannes Wolf beslist nu om Coucke rust te gunnen en hem aan de kant te houden voor het bekerduel tegen Antwerp, morgenavond (20u45) op de Bosuil. De amper 17-jarige Maarten Vandevoordt krijgt zijn kans, net als in de vorige bekerronde tegen tweede amateurklasser KSK Ronse (0-3). Toen maakte de Limburger, die al langer geldt als een groot talent, zijn profdebuut. Voor de pers heeft de doelman, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al een indrukwekkende fysieke verschijning. Een beetje à la Thibaut Courtois. Al keek de jonge Limburger vooral op naar zijn dorpsgenoot Simon Mignolet, die in dezelfde straat als hij woonde in Brustem.

Debuut in Ronse

Zijn debuut in Ronse verliep alvast vlekkeloos. Op het veld van Ronse deed Vandevoordt wat van hem verwacht werd. De nul houden, hier en daar gepast tussenkomen en ondertussen ook al leiding proberen te geven aan zijn defensie. Dat lukte allemaal meer dan aardig. Afwachten of dat morgen ook het geval zal zijn tegen een tegenstander als Antwerp. 

Photo News
Gaetan Coucke moet zijn plaats in de basiself afstaan voor het bekerduel tegen Antwerp
BELGA Gaetan Coucke moet zijn plaats in de basiself afstaan voor het bekerduel tegen Antwerp24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Van Halen

  Is toch gewoon de keeper voor de beker. Is bij andere ploegen ook meestal zo.

 • Patrick Weyers

  Als je keeper bent in 1ste nationale en bovendien een riant loon uitbetaald krijgt, mag je verwachten dat daar prestaties op niveau tegenoverstaan. Het feit dat hij zijn haartjes telkens goed moet leggen en zijn drinkbus nodig heeft na 2 minuten pleit ook niet voor hem.

 • Leo Van Rillaer

  Waarom moest Mazzu nu weer weg?

 • luc belien

  Ik ken die nieuwe doelman niet , en ga niet beweren dat dit een gouden zet is . Maar je kan van Coucke niet zeggen dat ie geregeld een puntje ( of 3 ) voor Genk uit de brand heeft gesleept . Ook veel te vaak doelpunten tegen in de beginfase van de wedstrijd. Dus waarom niet eens een andere keeper proberen.

 • Bo Boudens

  Die 17 jarige gaat het maken, juiste beslissing om Coucke te verwijderen, vertel ik reeds weken.