Genk wijzigt naam van stadion in Luminus Arena

Het voetbalstadion van KRC Genk heet voortaan Luminus Arena. Dat is gevolg van de plannen om het stadion tegen 2020 energieneutraal te maken. Het partnership tussen EDF Luminus en KRC Genk werd vandaag officieel bekendgemaakt.

"Ontstaan uit de steenkoolwinning in deze regio, heeft de club KRC Genk een rijke traditie in de energievoorziening", zei Patrick Janssens, algemeen directeur van KRC Genk. "Na de opening van het stadion, nu 20 jaar geleden, drongen zich een aantal vervangingsinvesteringen op qua energievoorziening. We hebben vervolgens EDF Luminus benaderd om in een partnership ons stadion CO2-neutraal te maken."

"Van pure producent en leverancier van elektriciteit en gas, zijn we geëvolueerd naar een meer algemene dienstverlener", aldus Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus. "We waren dus graag bereid om voor KRC Genk een totaalvoorstel op maat uit te werken." Dit houdt in dat de verwarmingsinstallaties worden aangepast, de koeling wordt geoptimaliseerd en er 400 zonnepanelen op het dak worden gelegd. Hierdoor wordt de uitstoot van 1.100 ton CO2 nu teruggedrongen tot 0 in 2020."

De deal houdt tevens een naamswijziging van het stadion in. De naam Cristal Arena verdwijnt en wordt alvast de komende 4 jaar vervangen door Luminus Arena.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00