Genk-voorzitter Croonen rolt spierballen: “Niet weggeblazen door niveau Club”

BELGA
Ambitieus, vol vertrouwen, maar zonder druk. Zo trekt RC Genk volgens voorzitter Peter Croonen zondag naar Jan Breydel voor de clash die Genk de titel kan opleveren.

De kaarten zijn geschud. Racing Genk moet zondag de topper in Jan Breydel winnen om de titel al te pakken. Voorzitter Peter Croonen volgde gisteren met bijzondere aandacht de wedstrijd van dichtste concurrent Club Brugge op bezoek bij AA Gent en hoopte tevergeefs op een misstap van blauw-zwart. “Speciaal wedstrijdje”, grijnsde de Genkse voorzitter toen we hem na afloop van de Slag om Vlaanderen aan de lijn kregen. “Met alweer een absolute hoofdrol voor de VAR. Ik had gehoopt dat Club Brugge een steek zou laten vallen en het scheelde niet veel. Maar goed, Club Brugge slaagt er toch telkens in om onder druk die punten te blijven sprokkelen, een pluim voor Leko. Al was ik nu ook niet weggeblazen door het spelniveau van Club Brugge. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was toch opvallend.”

Luidruchtige fans

Door de zege van Club bedraagt de kloof opnieuw zes punten, Racing Genk moet zondag winnen in Jan Breydel wil het al zeker zijn van de titel. “Wij gaan doen wat we al de hele play-offs gedaan hebben: uitgaan van onze eigen sterkte. Ik verwacht dat de fans van Club Brugge - zoals we dat daar gewoon zijn - vanaf het begin zullen stormen, maar wij zijn nergens bang van. We trekken vol vertrouwen naar Brugge en met heel veel ambitie, maar als wij daar een puntje halen, is het ook al heel veel.”

Kampioen worden op Club Brugge, op het veld van je naaste concurrent, dat zou de titel natuurlijk nog wat extra glans geven. Dan is het áf

Genk-voorzitter Croonen

Al droomt Croonen natuurlijk stiekem van meer. “Kampioen worden op Club Brugge, op het veld van je naaste concurrent, dat zou de titel natuurlijk nog wat extra glans geven. Dan is het áf. Maar uiteindelijk maakt het mij niet zoveel uit wáár het gebeurt, áls het maar gebeurt. Onze trainer slaagt er al een heel seizoen in om de focus te bewaren en iedereen scherp te houden. We gaan niet mee in het verhaal van hemel en hel, dat is onze sterkte geweest.” Wedden dat Croonen zondag bij een overwinning toch in de zevende hemel vertoeft?
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bert waeyaert

  Carina Stulens, jij geeft geen commentaar. Je bent gewoonweg tegen Brugge. VAR correct? Mijn hoela. Handspel Mechele ? Fout van Van Damme op Openda. Twee maal buitenspel met misschien 2 cm ? Terwijl de UEFA dit beschouwt als non clear error. Tijdens de regulier competitie zuivere fout van Verstraete op Vanaken. Buitenspel van Cercle tijdens thuismatch. Ik raad je aan om het artikel op de site van het Nieuwsblad te lezen. Analyse : VAR is dė man van de Play off.

 • Peter Debrouwer

  VAR en arbitrage kunnen en zullen waarschijnlijk Club voor de vijfde maal op rij in de zak zetten ! Al weken duidelijk wie kampioen MOET worden ! Club zou te rijk worden als het weer de titel en de daar aan gekoppelde miljoenen van de CL zou pakken !

 • dirk govaerts

  Genk zou de verdiende kampioen zijn , echter als bestuursleden zich nu al profileren van wij zijn de kampioen en Club zou winnen volgende match .Hoop voor de spelers dan niet dat net dit gedrag verlammend zou gaan werken op hen . Hoop dat Clement die druk vanuit het bestuur bij zn ploeg weg kan houden. Beste Genk bestuur , u heeft zich tot nu toe steeds correct gedragen , verpruts het nu niet met eventuele grootspraak . Van een Club supporter

 • Roger Forier

  Ik hoop en verwacht Genk, maar.....het zou zo maar eens de wedstrijd op RSCA kunnen zijn die uiteindelijk over de titel gaat beslissen.

 • joseph Leysen

  Genk verdient het gewoon. Over de ganse competitie veruit de beste ploeg.