Genk-voorzitter Croonen over hetze rond Pozuelo: “Hoge kans dat Alejandro zich nog zal bedenken”

Peter Croonen.
BELGA Peter Croonen.
Racing Genk-voorzitter Peter Croonen heeft in Praag gereageerd op de hetze rond Alejandro Pozuelo. De Spanjaard wil absoluut vertrekken en dreigt met contractbreuk, maar reisde in het kader van de zestiende finales van de Europa League gewoon mee naar Tsjechië. “Ik schat de kansen hoog in dat hij zich nog gaat bedenken.” 

Alejandro Pozuelo wil uitdrukkelijk vertrekken. De middenvelder dreigt zelfs met gerechtelijke stappen. Maar Pozuelo zakte wel gewoon mee af naar Praag, waar de Limburgers morgen aantreden in de zestiende finales van de Europa League. “Dat was een sportieve keuze van Philippe Clement. Tot nader order heeft Alejandro nog een contract bij ons. Wij willen dat hij dat contract respecteert. En hij zelf heeft ook aangegeven dat hij dat contract zal respecteren zolang dat er is. Philippe moet nu inschatten of Alejandro in het hoofd klaar is om te spelen. Zo niet, staan er andere jongens klaar die zijn rol kunnen overnemen”, zegt Croonen.

“De situatie is uiteraard niet fijn”, gaat Croonen verder. “Ik denk dat iedereen het anders had gewild. Maar de situatie is nu eenmaal hoe ze is en hoort spijtig genoeg bij het voetbal. Onze groep is matuur genoeg om hiermee om te gaan, maar uiteraard mag dit niet te lang aanslepen. Wij hebben Toronto (de Canadese club waar Pozuelo heen wilt, red.) duidelijk gemaakt wat ons standpunt is, maar nog niets teruggehoord. Ik vermoed dat hun reactie nu de volgende stap wordt.” 

Dé hamvraag: hoe ziet de voorzitter de commotie eindigen? “Als Alejandro zich bedenkt en beslist om toch tot de zomer te blijven, zullen wij heel blij zijn en hem opnieuw in de armen sluiten. Ik schat die kansen hoog in. In het andere geval zullen wij onze rechten uitputten.” 

Alejandro Pozuelo.
BELGA Alejandro Pozuelo.
Alejandro Pozuelo.
BELGA Alejandro Pozuelo.
Alejandro Pozuelo.
BELGA Alejandro Pozuelo.
Alejandro Pozuelo.
BELGA Alejandro Pozuelo.
Alejandro Pozuelo.
Photo News Alejandro Pozuelo.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC HUON

  Dat Clement hem selecteert, de voorzitter de deur openlaat eb de speler gehoorzaamt zijn waarschijnlijk allemaal juridische trucjes, als hij effectief speelt wordt het risico op een paleisrevolutie toch heel groot.

 • Rigobert Deleu

  Hoever kom je nog met een speler die met zijn hoofd ergens anders zit ??? Beter incasseren en laten gaan , zijn hoofd zat al ergens anders van in de transferperiode in januari .

 • Frederik Lootens

  Groot gelijk Genk,NIET met jullie laten sollen.

 • Rik Vrachten

  Ik denk dat KRCG niet aan een juridisch gevecht zou willen beginnen als ze niets hebben om op te staan ! Als er ooit wederzijds is gemaild over deze kwestie zijn dat wel officiele dokumenten hoor !! Denk dat KRCG over een heel batillion advokaten beschikt die wel weten waarover ze het hebben . Maar , een speler die tegen zijn zin nog enkele maanden moet blijven ?? En dan ook de managers die enkel geldgewin zien !!!

 • Randolph Kellens

  Laat hem gaan, hier heb je toch niets meer aan. Best eieren voor je geld kiezen, die 8 miljoen inkasseren, en laten beschikken. We kunnen echt wel zonder een speler die de sfeer in de kleedkamer verziekt, en die, indien hij niet nu naar Toronto vertrekt, volgende week zijn biezen pakt naar China of zo. Als abonnee van Genk hoop ik dat ik hem nooit meer zie in een shirt van KRC.