Genk vangt 13 miljoen euro: "Milinkovic grootste uitgaande transfer"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Enkel nog medische testen scheiden Sergej Milinkovic-Savic van een contract bij Lazio. De 20-jarige Servische middenvelder van Racing Genk is vandaag richting Italië vertrokken. "Op clubniveau zijn de laatste administratieve handelingen verricht om zijn overgang te officialiseren", zo meldden de Limburgers op hun website. Milinkovic-Savic zal normaal gezien later deze week aansluiten bij de Lazio-kern. Die verblijft momenteel in China.

De Serviër kwam in juni van vorig jaar over van het Servische FK Vojvodina. Na een aanpassingsperiode ontbolsterde hij helemaal in de Jupiler Pro League. In 24 wedstrijden maakte de middenvelder vijf doelpunten. Vooral zijn prestaties met Servië op het WK U20 in Nieuw-Zeeland plaatsten hem echter in de schijnwerpers. De Serviërs behaalden de wereldtitel en Milinkovic-Savic kreeg de Bronzen Bal voor derde beste speler van het toernooi.

"Milinkovic-Savic vertrekt bij KRC Genk reeds na één seizoen door de grote poort", zo klinkt het op de clubwebsite. "De totale transferwaarde is momenteel nog ongekend omwille van de verkoopovereenkomst met variabele elementen, maar het staat nu al vast dat hij door deze deal de grootste uitgaande transfer van de club wordt."

13 miljoen euro weet uw krant. Milinkovic-Savic is daardoor dus duurder dan De Bruyne (8 miljoen), Koulibaly (8 miljoen), Courtois (9 miljoen) en Benteke (10 miljoen). Genk betaalde vorige zomer net geen miljoen aan Servische eersteklasser FK Vojvodina; amper één jaar en 24 wedstrijden later wordt hij voor een dertienvoud van dat bedrag doorverkocht.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS