Genk duwt het mes nog wat dieper in de Luikse wonde, Rouches pakken 1 op 18

Racing Genk blijft in de Cristal Arena ongenaakbaar. Ook Standard moest vanavond zijn meerdere erkennen in de Limburgers. Kabasele zette Genk al vroeg op rozen. Standard probeerde wel, maar dreigde amper. De Camargo en Buffel dikten de score nog aan tot 3-0. Buyens had genade voor zijn ex-ploeg en miste vanop de stip. Knockaert milderde met een heerlijke vrije trap nog tot 3-1. De Rouches blijven achter met 1 op 18. Genk daarentegen duikt de top 4 binnen.

Peter Maes wijzigde niet veel aan zijn elftal. Enkel Ndidi kreeg de voorkeur op Heynen om wat meer kracht in de ploeg te brengen. Bij de bezoekers ontbrak Brüls met een blessure. Verder moest Dossevi toekijken vanop de bank. Santini en Fiore waren de nieuwe namen en mochten zich bewijzen vanaf de start.

Vroege Genkse treffer
Standard was de bedrijvigste ploeg in de beginfase, maar kreeg al snel het deksel op de neus. De derde hoekschop op korte tijd zorgde voor de openingsgoal. Kabasele schudde Andrade makkelijk van zich af en kopte van dichtbij binnen, 1-0. Ook de viering van de Belgische verdediger mocht er zijn (de beelden vanaf 23u!). Kabasele reageerde met apenbaren op de racistische (oerwoud) geluiden van Kortrijk-fans van vorige week. Poets wederom poets!

Kebano mist onbegrijpelijk
De bezoekers waren van slag en konden amper reageren. Yatabaré - die blij mocht zijn dat hij geen tweede gele kaart kreeg na een te late tackle - knalde naast, maar vooral Emond was dicht bij de 1-1. Hij trof de lat. Genk kwam zelden of nooit in de problemen. De Limburgers hadden hun zaakjes goed op orde en waren zelf sporadisch gevaarlijk. Kebano had altijd de 2-0 op het bord moeten zetten, maar voor een leeg doel legde hij het leer onbegrijpelijk over, 1-0 halfweg.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
Kabasele reageerde na zijn goal met apengebaren op de racistische uitspraken van Kortrijk-fans vorige speeldag.
PHOTO_NEWS Kabasele reageerde na zijn goal met apengebaren op de racistische uitspraken van Kortrijk-fans vorige speeldag.

Vanuit het niets 2-0
Genk kwam bijzonder flauw uit de kleedkamer. Het kroop alsmaar verder achteruit en speelde met vuur. Standard probeerde wel, maar kon Köteles toch te weinig bedreigen. Kebano zorgde voor een klein lichtpuntje in een bleke periode. Met buitenkant rechts schilderde hij de bal op het hoofd van De Camargo die op het dak van het doel kopte. Vanuit het niets veerde de Cristal Arena plots recht. Buffel was niet zelfzuchtig en bediende De Camargo. Die schoot met zijn linker overhoeks binnen, 2-0.

Sensationeel slot
Twee minuten later lag Standard helemaal tegen het canvas. Bailey toverde op de rechterflank en leverde de perfecte voorzet af. Buffel had maar binnen te koppen, 3-0. Genk helemaal onder stoom en het dreigde nog erger te worden voor de Rouches. Thuram haalde invaller Pozuelo onderuit, maar Buyens weigerde te scoren tegen zijn ex-ploeg. Hij joeg de elfmeter over de kooi. Het slotakkoord was nog voor de bezoekers. Knockaert krulde zijn vrije trap heerlijk in de kruising. Meer dan een doekje voor het bloeden was dat niet.

BELGA
BELGA
Een nieuwe tik voor Standard dat afdruipt
PHOTO_NEWS Een nieuwe tik voor Standard dat afdruipt
BELGA