Geen strafschop, wel blessure voor Genk-winger Ito

Photo News
Racing Genk moet het zondag tegen Standard mogelijk zonder Junya Ito doen. De Japanner raakte op de Bosuil geblesseerd aan de buitenste ligamenten van de knie.

Junya Ito is twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Standard. De Japanner liep tegen Antwerp een knieblessure op. Uitgerekend in de fase waarbij Genk een strafschop claimde voor een duwfout van Seck op Ito. “Geen strafschop, maar wel een blessure voor Ito, jammer genoeg”, zei Wolf op zijn persconferentie. “Ik begrijp nog altijd niet waarom de VAR niet iets langer de tijd heeft genomen om de fase te bekijken, want ik blijf erbij dat het een strafschop was.” 

Deze voormiddag trok Ito naar het ziekenhuis voor een bijkomende check-up. “Hij is voor extra onderzoek naar het ziekenhuis gegaan en de buitenste ligamenten van de knie zijn geraakt. Op dit moment heeft hij behoorlijk wat pijn, maar Ito is een doorzetter. De wedstrijd tegen Standard komt er snel aan, op dit moment is hij zeker twijfelachtig.” Als Genk Ito moet missen, dan is dat zeker een aderlating voor de landskampioen in de topper tegen de Rouches. “Ito is een belangrijk wapen, dat heeft hij de voorbije weken getoond.” 

Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Vankeirsbilck

  KV Kortrijk kreeg al voor veel minder een strafschop tegen

 • Charel Jansens

  gaan jullie hier nu echt blijven over mekkeren ,in geen verte strafschop bekijk de beelden nog maar eens Bolat raakt niets en dat Genks pluimgewicht ging eens even om betonblok met schouder tegen schouder te duwen) (actie -reactie)

 • Jan Van Den Bergh

  Een strafschop zo hoog als een huis . De verdediger belet Ito naar de bal te lopen , duwt hem dus over de doelman . De VAR is onbekwaam , vervang deze mensen door ervaren voetballers of trainers ...

 • Bart De Kort

  Iedereen is toch heel blij dat de Belgische arbitrage en dan vooral de VAR perfect werkt! De rest van de wereld kan hier een voorbeeld aan nemen ...

 • Michel Zielinski

  100% strafschop , de analisten op playsport waren ook unaniem zeker dat Genk bestolen werd !