Gaat Genk in januari toch nog voor nieuwe doelman? “In onze filosofie kan het zijn dat we iemand huren”

Een dag na Napoli - Genk zindert vooral de flater van Maarten Vandevoordt na, net in zijn Champions League-debuut als jongste keeper ooit op het kampioenenbal. Het siert KRC Genk dat ze de 17-jarige knaap in bescherming nemen. Na trainer Wolf gisteren, vandaag ook voorzitter Croonen. “Dit is waar we als club voor staan: jonge jongens kansen geven. Wij vinden nog altijd dat Gaetan (Coucke, nvdr) en Maarten hele beloftevolle keepers zijn die het verdienden die kans te krijgen. Dat neemt niet weg dat je in het voetbal constant moet evalueren.” Dan toch een meer ervaren vervanger voor de gekwetste Vukovic in januari aantrekken? “Als we iets doen, zou het in onze filosofie logischer zijn dat we een keeper huren in plaats van te kopen. We gaan zorgen dat we voor elke uitkomst van de evaluatie klaar zijn.”

Croonen: “Verschil in efficiëntie was te groot”

BiJ VTM NIEUWS blikt de voorzitter van Genk ook nog even terug. “In deze fase hebben we als ploeg niet gebracht wat we kunnen brengen.” En hij keek ook vooruit: na 2024 komt er zo goed als zeker een Europese supercompetitie waarin het nog maar de vraag is of er daar hoegenaamd één Belgische club zal vertegenwoordigd zijn. “Ik ben er zeker van dat het plan niet zal uitgevoerd worden zoals het nu op tafel ligt.”
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Van Puymbroeck

  De beste spelers wilden ook vertrekken ipv CL te spelen...

 • Giuseppe Casto

  Zolang ge de beste spelers verkoopt krijg ge gene stevige ploeg

 • Dave Janssens

  Welke filosofie? Wat is een filosofie als je die elke 5 stappen aanpast naargelang het tij?

 • eric debanne

  Ze hebben twee goeie keepers die uit kunnen groeie tot toppers Maar te vroeg begon mss maar die " gruyere " verdediging heeft de keeper ook niet geholpen helaas ... Genk is dit jaar maar een middenmoter meer dankzij de schuld van het bestuur dat niet kocht van kwaliteit voor de 4 a 5 goeie spelers die weg zijn helaas !

 • patick baeck

  Er is eigenlijk geen enkele ploeg in België die in de champions league mee kan doen, dus de Europa league is al meer dan hoog geno