Felice Mazzu: “In Genk moeten ze zich eens afvragen of ik wel de enige verantwoordelijke was”

Mazzu laat de Luminus Arena achter zich.
Gregory Van Gansen Mazzu laat de Luminus Arena achter zich.
Voor het eerst in 25 jaar staat Felice Mazzu ‘s morgens niet op met voetbal in het hoofd. Vorige week aan de kant gezet door Genk na amper 21 matchen als opvolger van Clement. De Italobelg kijkt in eigen boezem, maar laat ook niet na een sneer te geven richting de Genkse beleidsbepalers.

Een dag na Genk - Gent (0-2) werd Mazzu ontslagen in de Luminus Arena. “Ik had toen snel begrepen dat het einde verhaal was”, aldus de ex-trainer van ook Charleroi bij Proximus Sports. “Je proefde de koude rond mijn persoon. In alle geledingen van de club en ook bij de fans. Enkele dagen ervoor was het nochtans ‘un gros match’ (een geweldige match) tegen Liverpool, maar Gent was de nederlaag te veel. Al moet ik zeggen dat ik na het verlies in Eupen (2-0 begin november, nvdr) al geen steun meer voelde. Ik werkte toen nochtans volledig naar mijn filosofie. Zij die beslist hebben me te ontslaan, moeten zich toch afvragen of ik de enige verantwoordelijke voor de malaise was.”

Wat Mazzu anders had gedaan? “Wel, dat ik mijn eigen filosofie niet sneller proberen te implementeren heb. Misschien heb ik te lang willen voortbouwen op het fantastische werk van mijn voorganger Clement. Maar op een gegeven moment moet je toch je eigen ideeën doordrukken. Dat heb ik te laat gedaan.”

Mazzu geeft toe dat hij afgelopen zaterdag naar Moeskroen - Genk gekeken heeft. “Om het werk van Wolf te beoordelen, is het natuurlijk veel te vroeg. Ik zag een goeie Paintsil, die de laatste weken onder mij niet meer speelde. Ik zag een betere Ito. Maar uiteindelijk was het toch weer vooral veel van hetzelfde. Een vroege tegengoal, achter de feiten aanlopen, terugkomen en een goal afgekeurd zien wegens buitenspel. Genk verdiende te winnen.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  En nochtans Frans orakelde hun voorzitter bijgestaan door De Condé bij de persvoorstelling van Mazzu als nieuwe trainer dat hij, de nieuwe coach, goed aansloot bij het DNA van de club en de juiste trainer was, eerst en vooral voor zijn menselijke warmte !!! Dat zijn de woorden van hun voorzitter ! Van dat laatste gaat hij toch niet veel gevoeld hebben binnen deze club.

 • FRANS DE ROUCK

  Als het met die Duitse trainer eveneens tegenvalt dat betekent dit ongetwijfeld het einde van de De Cond". Ze zoeken een trainer met een Genk-profiel. Genk heeft er e laatste jaren een hoop versleten!!! Die hadden dus geen genk profiel. De enige met een Genk profiel en een enorme dossis kennis van zaken zou dus De Cond& zijn. Mazu heeft gelijk het voetbalwereld is er een van leugens , bedrog en schijnheiligheid.

 • Frans Peeters

  3 middenvelders verkopen door Conde en met rommel vernieuwen die de trainer dan moet opstellen, U19 doet het beter maar die mogen niet doorstromen en nog niet gesproken over de doelwachter

 • Jos Waarheid

  Het zijn kleuters,met hetgeen die verdienen zouden ze elke hoek van het veld 150 keer per match moeten gezien hebben. Nee, het is te zwaar of ze begrijpen de trainer niet. Intelligentie in de sport is niet overal aanwezig.

 • eddy buttiens

  Het grote geld bepaalt hier alles. En de brave supporter spaart om zijn abonnement te kopen en zich door buitenlandse spelers te laten belazeren