Felice Mazzu: “Dat de mercato maar snel gedaan is”

Photo News
Genk-coach Felice Mazzu is blij. De transfermarkt in Engeland is gesloten. “Alleen jammer dat die bij ons tot 3 september open is. Want je voelt: er zijn spelers die er mee in hun hoofd zitten. Dat de mercato maar snel gedaan is.”

Vorige week had Racing Genk nog een collectieve offday tegen KV Mechelen. Zowel Mazzu als kapitein Sébastien Dewaest waren bezorgd. “Een gebrek aan mentaliteit”, klonk het. Een analyse die een week later, wanneer het stof gaan liggen is, nog steeds overeind blijft. 

“Tactisch hebben we natuurlijk ook bepaalde zaken fout gedaan", zegt Mazzu. “Maar het is ook een feit dat we, gezien de sterkhouders die we verloren hebben, op een bepaalde manier moeten spelen. We hebben sterke gasten nodig. Jongens die hun hoofd ervoor willen leggen en hun lichaam in de strijd willen gooien. Dat heb ik te weinig gezien." 

Mazzu heeft afgelopen week de tijd genomen om zijn spelers te spreken. Collectief, maar ook individueel. “Het kan zijn dat ik dit weekend één of twee zaken zal veranderen. Maar we gaan ook niet de hele boel omgooien omdat we een wedstrijd hebben verloren. Al verwacht ik tegen Zulte Waregem wel een reactie.” 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tim-Els Bamps-Ebens

  Middenveld ? Bongonda is nog niet genezen en de middenvelder van Pilzen komt pas later..Geduld is een schone deugd

 • Frans Peeters

  DeConde, van de hemel naar het hellevuur met zijn transfers, beter eigen jeugd ondersteuning geven

 • Marcel Caers

  Kan Mazzu begrijpen transfer moest overal op het zelfde moment beginnen en stoppen

 • Georges Vande Velde

  Het word moeilijk Felice uw C4 zal vlug klaar liggen !

 • jan wuyts

  Integendeel dat ie voor Genk nog maar even open blijft er moet nog een zware investering voor het middenveld komen en liefst geen jonkie maar een oude rot .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00