Exclusief voor abonnees

Doek valt voor Felice Mazzu: “De kans van zijn leven woog te zwaar”

Gregory Van Gansen / Photo News
160 dagen na zijn aanstelling zit het avontuur van Felice Mazzu (53) er alweer op bij Racing Genk. In de match van de waarheid werd de landskampioen negentig minuten lang te kijk gezet door AA Gent. Het Genkse bestuur eiste een kentering deze week, die kwam er niet. Einde verhaal voor Mazzu, dat is vandaag officieel bevestigd.

Voor Mazzu komt daarmee een einde aan één langgerekte zoektocht van 160 dagen. Zoeken naar de juiste spelers, de juiste speelwijze, de juiste manier van communiceren. Zoeken, maar niet vinden. We hebben bij Racing Genk op geen enkel moment de échte Felice Mazzu gezien en dat is doodjammer voor de man die na zes jaar Charleroi klaar was om eindelijk de top van het Belgisch voetbal te bestormen. Dimitri de Condé zag in hem de gedroomde opvolger van Philippe Clement. Een warme persoonlijkheid, met een maatschappelijke achtergrond die paste bij de identiteit van Racing Genk. En een trainer die er de voorbije jaren telkens weer in slaagde om van Sporting Charleroi een hechte ploeg te maken.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Corthout

  Lijkt me logisch dat het minder gaat als je alle toppers laat gaan of hen niet kan houden. Trainer werkt met de middelen die hij heeft/krijgt.

 • Patrick Vandeputte

  En wie is er verantwoordelijk voor dat Mazzu een spelersgroep van mindere kwaliteit kreeg? Krijgt die verantwoordelijke ook zijn C4?

 • Van Camp Robin

  Vooral de Conde gaat hier zwaar in de fout. De beste spelers verkopen en middelmatige tot zwakke spelers aankopen. En Mazzu wordt het slachtoffer. Triestig

 • Frank Coussement

  Ik ben Brugge supporter. Maar Mazzu is zeker een goeie trainer. Hem ontslaan zal niets veranderen. Pozuelo Trossard Malinovski... Die as Los je zomaar niet in een paar maanden op. Ongeacht welke trainer. Grote fout van het bestuur daar.

 • Roger Deprez

  Normaal als het niet lukt, al 5 verschillende systemen geprobeerd en wat opmerkelijk is zijn de vervangingen tijdens de wedstrijd op een gegeven ogenblik speelde Racing tegen Gent met 3 vleugelspelers en nog twee echte middenvelder nadat hij de beste middenvelder in die wedstrijd had vervangen. Hij weet van geen hout meer pijlen maken, het beste voor hem en Racing is dat ze er een einde aan maken. Hij kan zich niet uitdrukken in het Nederlands en Engels is ook niet wat het moet zijn,dus.