Exclusief voor abonnees

De nieuwjaarsspeech van Genk-voorzitter Peter Croonen: “Voorzitter van het Jaar? Dat hoeft niet”

Peter Croonen.
BELGA Peter Croonen.

Een voorzitter in de luwte, altijd bescheiden en toch terecht fier op het verhaal dat hij met Racing Genk schrijft. De nieuwjaarsspeech van Peter Croonen (49). «Ik hoef de spotlights niet.»

«Als ik terugkijk op 2018, dan onthoud ik de uitdagende start onder Philippe Clement. Play-off 1 halen was geen evidentie. In die periode wonnen we wedstrijden vooral op karakter. Die winnaarsmentaliteit heeft Clement er heel snel in gekregen. De kloof om echt een rol van betekenis te spelen was te groot, het reeksje ontbrak om een remonte in te zetten. Maar we zetten wel onze voet naast de andere topploegen en we toonden dat er veel potentieel in onze groep zat. In de zomer hebben we als club een sterk signaal gegeven door deze kern samen te houden én te versterken. Daar sprak ambitie uit. Het karakter en de fysieke sterkte hebben we in het tweede deel van 2018 uitgebreid met geweldig voetbal. Tot op de allerlaatste speeldag, ondanks de vele matchen in 2018, zag je de combinatie van die kwaliteiten.»

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.