De Heizel kleurt rood! Standard pakt in potige finale achtste Beker van België na zenuwslopend schouwspel

belga
Veel sfeer vooraf in het Koning Boudewijnstadion. Beide supportersvakken goed gevuld, Pat Krimson die de muziek verzorgde. Dansen maar. Moest wel met de vriestemperaturen, ongeveer min twee graden celcius bij de aftrap. Die bekerfinales midden maart, je moet ervoor zijn. Geef ons toch maar een extra wedstrijd midden mei. Na de play-offs. Lentezonnetje, twintig graden. Aangenamer voor iedereen.
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Tweede gele kaart
Gele kaart voor Thomas Buffel
Mehdi Carcela-González vervangen door Moussa Djenepo
Gele kaart voor Mehdi Carcela-González
Edmilson Junior Paulo da Silva vervangen door Duje Cop
Doelpunt Renaud Emond
Gele kaart voor Bojan Nastic
Gele kaart voor Mata Pedro Lourenço Mukoni
Gele kaart voor Collins Fai
Dieumerci Ndongala vervangen door Leandro Trossard
Gele kaart voor Dieumerci Ndongala

nabeschouwing

Nu, er stond natuurlijk wel wat op het spel voor Genk en Standard. De winnaar kreeg een Europees ticket voor volgend seizoen. De druk bij de start van play-off 1 is dan toch iets minder groot. Het wedstrijdbegin van beide ploegen was nerveus - to say the least. Veel overtredingen, slechte passes, misverstanden. Bij Standard werd Carcela aan banden gelegd, bij Genk kreeg Pozuelo geen meter ruimte. Bikkelvoetbal. Op het kwartier kregen de Rouches een eerste kans, Emond kopte over. Standard nam het initiatief, maar het bleef te vaak bij goede bedoelingen. Rond het half uur kwam eindelijk - helaas voor korte tijd - wat schwung in de wedstrijd. Marin trapte naast, net als Seck aan de overkant. Tien minuten voor de rust kopte Aidoo hard over. Een wedstrijd op karakter. Goed voetbal was bijzaak.

photo_news

Schitterende reflex
De tweede helft begon iets snediger. Standard zette meteen druk naar voren. Edmilson nam aan en trapte net over. En niet veel later mocht Fai vrij aanleggen. Ook zijn poging ging over het doel van Vukovic. Net als zijn overbuur Gillet had hij nog geen bal moeten pakken. Het bleef zoeken. Zoeken naar een opening, zoeken naar kansen. Marin probeerde het vanop afstand: naast. Pozuelo was ook na de rust onzichtbaar bij Genk - dan verliezen ze meteen een pak van hun mogelijkheden.

En toch kregen de Limburgers nog de twee beste kansen. Samatta aarzelde te lang, zijn schot ging via Fai naast. In de hoekschop die daarop volgde redde Gillet de kopbal van Aidoo. Een schitterende reflex, nog altijd sterk op zijn lijn. 0-0 na negentig minuten. Verlengingen, ook dat nog. Maar die begonnen veelbelovend. Carcela zette voor, Emond kopte binnen aan de tweede paal - Vukovic zag er niet te best uit in die fase. De zesde bekergoal van de spits dit seizoen, een clubrecord. Eindelijk wat opwinding in het Koning Boudewijnstadion. Racing Genk móest nu komen. Ze probeerden het ook.

photo_news

Alleen... Ze misten overtuiging, daadkracht. De Limburgers leken er niet meer in te geloven. Een schuiver van Nastic - het was een voorzet - ging voorlangs, Seck en Pozuelo trapten naast. Te weinig om Gillet echt te verontrusten. Dat deed een vrije trap van Malinovskyi wel. Net niet goed genoeg geplaatst. Genk verhoogde de druk in de tweede verlenging, maar grote kansen voetbalden ze niet meer bij mekaar. De organisatie van Standard stond op punt. De Rouches wonnen zo de bekerfinale, voor de tweede keer in drie jaar tijd. Volgend seizoen opnieuw Europees voetbal op Sclessin. Glory days voor Sá Pinto.

belga
photo_news
photo_news
belga
photo_news

fase per fase

review
stop

2e verlenging afgefloten

Einde 2de helft verlenging
Standard wint! De elfde bekerfinale die op 1-0 eindigt. De Heizel kleurt rood, feest in Luik. Emond tekende voor de enige treffer.


Schotje Aidoo
Nog een heet standje voor doel van Gillet? Aidoo draait en trapt, een metertje naast. We zitten intussen vijf minuten in de blessuretijd van de tweede verlenging.


substitution

Spelerswissel

Sébastien Pocognoli komt in de plaats van Renaud Emond

second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Bojan Nastic
Het kon niet blijven duren: een rode kaart. Nastic mag vroegtijdig gaan douchen. Clement is op van frustraties.

photo_news

Veel oponthoud
Er liggen nog maar eens twee protagonisten tegen de mat. Luyindama en Samatta botsen, het spel ligt nog maar eens stil.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Moussa Djenepo
En de volgende gele kaart is een feit. Djenepo moet geel incasseren na een fout op Colley. Wie staat er nog niet in het boekje?


Schotje Trossard
Genk komt opzetten. Trossard probeert het van buiten de zestien, maar Gillet laat zich niet verrassen. De Rouches kruipen in een egelstelling, nog zes minuten op de klok.


substitution

Spelerswissel

Dries Wouters komt in de plaats van Ruslan Malinovski
De laatste troefkaart van Clement. Wouters komt in de plaats van Malinovski

yellow_card

Gele kaart voor Thomas Buffel

Gele kaart Thomas Buffel
Buffel ziet dat Genk aan weinig uitgespeelde kansen geraakt dus poogt dan maar een penalty te versieren. Lardot trakteert hem op een gele kaart.

start

2e verlenging op gang gefloten

Aftrap 2de helft verlenging
De manschappen van Clement trekken meteen in het offensief. Het is alles of niks, Standard rekent op de counter.

belga
stop

1e verlenging afgefloten

Einde 1e helft verlenging
De eerste verlenging zit erop. Nog vijftien minuten bibberen voor Standard, kan Genk nog gelijkmaken?


Vrije trap nipt naast
Het slotakkoord is voor Malinovski, maar een schot van de Oekraïner zeilt maar net naast de kruising van de kooi van Gillet.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Christian Luyindama
Luyindama plant zijn voet op die van Seck en krijgt een gele kaart. In diezelfde fase krijgt de Standard-verdediger een tik tegen het hoofd. Hij is even van de wereld weg.

substitution

Mehdi Carcela-González vervangen door Moussa Djenepo

Moussa Djenepo komt in de plaats van Mehdi Carcela-González

yellow_card

Gele kaart voor Mehdi Carcela-González

Gele kaart Mehdi Carcela-González
Carcela wordt gewisseld en vraagt ostentatief een applaus van de Standard-fans. Zich haasten doet hij niet: gele kaart.

belga

Krul Pozuelo naast
Na een goede steal stormt Pozuelo op doel af, maar zijn krul draait naast. We hebben de Spanjaard nog niet veel gezien deze partij, maar dit was een fraaie poging.


Seck vindt doelkader niet
Ibrahima Seck waagt zijn kans van ver, maar zijn gekraakt schot vormt geen bedreiging voor de Standard-goalie. Nog twee minuten in de eerste verlenging.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Razvan Marin
De Roemeen is de volgende die een gele kaart onder de neus krijgt.


Bijna 1-1!
Met een gelukje komt Genk bijna langszij. Een voorzet van Nastic mist elke richting waardoor hij nog bijna in doel belandt. Gillet kijkt de bal naast. Dit scheelde echt niet veel.


Genks balbezit
Niet geheel verrassend kruipt Standard meteen achteruit en eisen de blauwhemden het leer op. Alles staat echter compact bij de Luikenaars, een gaatje vinden is geen sinecure.

photo_news
substitution

Edmilson Junior Paulo da Silva vervangen door Duje Cop

Duje Cop komt in de plaats van Edmilson Junior
Een moegelopen Edmilson kan niet meer verder. Dujo Cop verlost hem uit zijn lijden.

goal

Doelpunt Renaud Emond

Doelpunt Renaud Emond! 0-1!
Het eerste schot op doel van Standard is meteen raak. Mpoku en Carcela boksen een fraaie aanval in elkaar waarna die laatste met een gemeten voorzet Emond aan de tweede paal bedient. Een krachtige kopstoot is het gevolg, Vukovic heeft geen verhaal. De Rouches op voorsprong! Wat heeft Genk nog te bieden?

belga
photo_news
belga
start

1e verlenging op gang gefloten

Aftrap 1ste helft verlenging


stop

2e helft afgefloten

2de helft afgefloten
Geen doelpunten in de eerste 90 minuten, een unicum in een bekerfinale. Het is bovendien de tiende keer op 63 bekerfinales dat verlengingen een winnaar moeten aanduiden.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Mbwana Samatta
Samatta moet het afleggen tegen de pijlsnelle Fai en laat bijgevolg het voetje hangen. Ook hij gaat in het boekje van Lardot.

yellow_card

Gele kaart voor Bojan Nastic

Gele kaart Bojan Nastic
Ook Nastic kijkt na een overtreding op Edmilson tegen een geel karton aan.

SAVE GILLET!
Plots twee reuzenkansen voor Genk! Eerst vindt Samatta net niet het gaatje, in de daaropvolgende hoekschop heeft Gillet een geweldige reflex in huis op een kopslag van Aidoo. De grooste kans van de wedstrijd, de Standard-fans laten de naam van hun doelman van de tribunes rollen.

photo_news
belga
yellow_card

Gele kaart voor Mata Pedro Lourenço Mukoni

Gele kaart Clinton Mata
En ook Mata moet de resterende minuten nog opletten. Na truitje-trek bij Carcela gaat hij in het boekje van Lardot.

belga
yellow_card

Gele kaart voor Collins Fai

Gele kaart Collins Fai
Ook Fai gaat op de bon. De linksachter van Standard zet zijn voet net wanneer Malinovski de bal wil controleren.

Sa Pinto gefrustreerd
Mpoku gaat naar na een sprintduek met Mata. Lardot laat begaan, tot grote frustratie van Sa Pinto. De Portugese coach krijgt het zelfs even aan de stok met Clement en moet even de les worden gespeld door de scheidsrechter.

belga
substitution

Spelerswissel

Mbwana Samatta komt in de plaats van Nikos Karelis
Een spits voor een spits bij Genk. Samatta komt Karelis aflossen. Krijgt de Tanzaniaan wel een bal tussen de palen? De doelpogingen tot dusver: 0 tegen 0


Ei zo na Emond
Carcela verstuurt een prima voorzet richting Emond, maar de man uit Aarlen kan het leer net niet beroeren. De ruimtes worden iets groter, want even later krijgt ook Malinovski meer ruimte dan Sa Pinto lief is. De middenvelder maakt echter de verkeerde beslissing door achteruit te leggen in plaats van Karelis voor doel uit te kiezen.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Paul José Mpoku
En ook de Rouches hebben hun eerste gele kaart te pakken. De aanvoerder van Standard had een stevige overtreding op Mata in huis. Wat later ontsnapt een slaande beweging van Carcela aan het oog van Lardot.

photo_news
substitution

Dieumerci Ndongala vervangen door Leandro Trossard

Leandro Trossard komt in de plaats van Dieumerci Ndongala
Die fopduik was meteen zijn laatste wapenfeit. Trossard komt in zijn plaats. Afwachten wat onze jonge landgenoot vermag na maanden blessureleed.

yellow_card

Gele kaart voor Dieumerci Ndongala

Gele kaart Dieumerci Ndongala
Het eerste gele karton van de avond is een feit. Ndongala krijgt die onder de neus geduwd na een zeer opzichtige schwalbe. Nog een halfuur op de klok, verlengingen lijken met dit spelbeeld geen gekke gedachte.

belga

Marin naast
Nu is Marin gevaarlijk. De middenvelder viseert te verste hoek, maar Aidoo weet in extremis in hoekschop te werken. Die leidt ondanks een ingestudeerd nummertje tot niets.


Karelis gaat neer
Luyindama en Karelis gaan een spurtduel aan. De Standard-verdediger gebruikt zijn stevig lichaam waardoor de Griek tegen de vlakte gaat. Geen strafschop oordeelt Lardot, een juiste beslissing.


Fai over
Edmilson ontbindt zijn duivels en bereikt Fai aan de rand van de zestien. De Kameroener staat moederziel alleen, maar zijn schot zeilt over de Genkse kooi. Prima mogelijkheid, maar nog steeds 0-0.

photo_news

Flauw kopballetje
Stilstaande fases zijn schering en inslag in deze bekerfinale. Zelden waren ze gevaarlijk, Luyindama kopt na zes minuten in de tweede helft slap richting doel. Vukovic kan makkelijk oprapen.


Kouder en kouder
De staat van het veld helpt natuurlijk ook niet. Het wordt kouder en kouder, waardoor het terrein elke minuut harder wordt.


Attente Gillet
Aan de overkant komt ook Genk piepen. Pozuelo kan zich voor het eerst een keer doorzetten, Gillet moet op zijn lage schuiver gepast tussenkomen voor Karelis gevaarlijk kan worden.

photo_news
start

2e helft op gang gefloten

2de helft op gang gefloten
We zijn er opnieuw aan begonnen en we krijgen meteen meer te zien dan een hele eerste helft. Edmilson waagt zijn kans van ver, de raket vliegt naast. Prima poging.

belga
stop

1e helft afgefloten

1ste helft afgefloten
Lardot maakt een einde aan de eerste 45 minuten. Beide teams dachten in eerste instantie vooral aan een goede organisatie. Duels bij de vleet dus, maar grote kansen werden er niet in elkaar geknutseld. Hopelijk krijgen we zo dadelijk een betere tweede helft.

Opstootje
44.807 zien een bijzonder matige eerste helft. Strijd is er genoeg, maar kansen blijven uit. Intussen krijgt Carcela het aan de stok met Lardot, tekenend voor de nervositeit in deze bekerfinale.

Luyindama en Aidoo naast
Twee gelijkaardige kansen langs beide zijden van het veld. Eerst kopt Luyindama op een vrije trap naast, vervolgens mist Aidoo een gelijkaardige mogelijkheid. Echt noemenswaardige pogingen blijven echter uit.

belga

Vrije trap Malinovsky
Een vrije trap vanop 30 meter en schuin voor doel is een kolfje naar de hand van de Oekraïner. Hij probeert het rechtstreeks, maar Gillet ziet de bal een metertje overwaaien. Malinovsky is de beste Genkie.


Alarm bij Standard
Op een nieuwe hoekschop kan Standard de bal niet ontzetten. Gillet gaat dan maar makkelijk liggen, Lardot fluit voor een overtreding. Sluw van de ervaren keeper.

photo_news

Seck naast
Fai werkt het leer spectaculair weg, maar niet ver genoeg. Seck controleert en neemt de bal op de slof, via een Luiks been verdwijnt de poging in hoekschop. Op die corner kopt Colley ongevaarlijk naast. De vaart is wat meer in deze wedstrijd geslopen.


Karelis buitenspel
Aan de overzijde denkt Karelis te kunnen ontsnappen, maar hij wordt nipt maar wel terecht teruggefloten voor buitenspel.

belga

Marin straft foutje bijna af
Seck denkt even aan de rand van de zestien met een fantasietje uit te verdedigen. Dat komt hem bijna duur te staan, maar het schot van Marin zeilt een metertje naast.


Waar is Pozuelo?
Aan mooi voetbal kunnen de fans zich momenteel niet verwarmen in deze barkoude omstandigheden. Beide ploegen zijn bijzonder slordig. Bij Genk is Pozuelo amper te bereiken, terwijl ook Mpoku vooralsnog zijn stempel niet kan drukken.

photo_news

Emond kopt over
De beste mogelijkheid is voor Emond. Met een piekfijne voorzet zondert Edmilson zijn maatje af voor doel, die niet zo gek ver over de kooi van Vukovic kopt. De vlag bleef dit keer beneden. Hier kon de spits meer mee doen, maar wellicht schrok hij van de ruimte die hij plots kreeg.


Nerveuze start
Het is wachten op de eerste mooie tekening op de Brusselse grasmat. Standard heeft intussen wel het balbezit hersteld. Dat ziet ook bondscoach Roberto Martínez.

photo_news

Bijna Emond
Marin loodst met een fijn balletje Emond voorbij de Genkse verdediging, maar de lijnrechter staat met de buitenspelvlag in de lucht. Bijzonder nipt, wel terecht.


Seck ver naast
Malinovsky verkiest voor een strakke bal bij een vrije trap. Het leer belandt voor de voeten van Seck, maar in de draai kan de Senegalees geen richting geven aan de poging. De Limburgers eisen de bal op.


Eerste keer Genk
We krijgen een zenuwachtig begin, maar Genk kan wel een eerste keer de neus aan het venster steken. Malinovsky vindt Buffel, die veel tijd en ruimte krijgt om een collega voor doel uit te pikken. Ndongala is echter niet de beste kopper, kans weg.

photo_news

Bitsig begin
De bekerfinale begint meteen met een stevige overtreding. Marin schoffelt Malinovsky onderuit, Lardot houdt de kaarten op zak. De Roemeen komt bijzonder goed weg.


start

1e helft op gang gefloten

1ste helft afgetrapt
Na veel vijven en zessen fluit Lardot de bekerfinale op gang. Krijgen we een studieronde of meteen vuurwerk - dit keer figuurlijk?


Even wachten
Starten kunnen we nog niet meteen. De mist is nog niet opgetrokken, de aftrap wordt dus met enkele minuutjes uitgesteld. Bovendien blijkt er een gat in het net van een van de doelen te zitten.

photo_news

Nog enkele minuten
In het zog van scheidsrechter Lardot betreden de 22 protagonisten het veld. 40.000 supporters - netjes verdeeld over beide ploegen - maken onmiddellijk een hels kabaal. Ook vuurwerk wordt afgestoken, de brandweer heeft meteen zijn handen vol. Kleurt de Heizel binnen 90 minuten blauw of rood?

Twitter Miss_Baksel
photo_news
belga
belga
photo_news

Sa Pinto: "Wij zullen proberen voetballen"
"Details zullen vandaag het verschil maken" denkt Standard-coach Sa Pinto. "We hebben dit seizoen de vorige twee matchen gewonnen, maar ik heb mijn spelers verteld dat dit een totaal andere wedstrijd is. Maar wij gaan proberen voetballen, al wordt het afwachten hoe de weersomstandigheden een rol zullen spelen."

belga

Clement: "Hebben alle soorten schoenen bij"
"De koude maakt ons niet uit", aldus Clement vlak voor de aftrap voor de microfoon van Sporza. "We hebben hard gevochten om hier te zijn. Nu draait het maar om één ding: die trofee winnen. Dat het veld straks hard kan worden klopt, maar we hebben alle soorten schoenen bij. Desnoods voetballen we verder op de parking", aldus een opvallend ontspannen coach van Genk.


Degryse interviewt Clement
De ontmoeting is hartelijk en het wederzijds respect tussen Philippe Clement en onze huisanalist Marc Degryse is groot. Aan de vooravond van de bekerfinale tussen Genk en Standard keken beide heren mekaar eens diep in de ogen. “Jij weet wat het is om finales te winnen, dan zijn het fantastische avonden”

HIER ontdekt u alles van het gesprek tussen beide heren.

photo_news

Verloren zoon Mehdi Carcela laat Rouches herleven
Mehdi Carcela (28) spreekt zoals hij voetbalt. Dartel, op de man af, met af en toe een ­schijnbeweging. Over zijn carrière, de keuzes die hij gemaakt heeft en over zijn leven na de trap van Mavinga. “Het kan snel gaan, ik zie dat ongeluk als mijn tweede kans.”

Lees HIER het volledige interview.


Aan ambiance geen gebrek

Opstelling Genk
Geen verrassingen bij de thuisploeg. Philippe Clement kan rekenen op zijn sterkst mogelijke opstelling. Dat betekent dat op de backposities Joakim Maehle en Jere Uronen hun stek verliezen ten gunste van Clinton Mata en Bojan Nastic. De herstelde Leandro Trossard wordt als supersub op de bank gehouden.

Twitter

Opstelling Standard
Ricardo Sá Pinto is de eerste die zijn elf namen bekendmaakt. In doel staat Jean-François Gillet - de keeper van de Croky Cup. Voorts is het uitkijken naar het trio Mpoku, Carcela, Edmilson. Emond krijgt de voorkeur op Duje Cop in de spits.

Behoorlijk veld
Op dit moment verkennen de hoofdrolspelers de staat van het veld. Ondanks het ontbreken van veldverwarming en de koude temperaturen lijkt de grasmat er behoordelijk bij te liggen.

De Rouches volgen snel

Genkies zijn de eerste

Onderlinge duels
Beide clubs komen elkaar nog tegen in play-off 1, maar hebben ook al twee onderlinge confrontaties in de reguliere competitie achter de kiezen. Daarin trokken de Rouches telkens aan het langste eind. Thuis won het met 2-1, in de Luminus Arena trokken ze met een 0-2-zege huiswaarts.


Een week in het spoor van algemeen directeur Erik Gerits
Tot mei leidt Erik Gerits (49) een dubbelleven. Gedeputeerde van de provincie Limburg én algemeen directeur van Racing Genk. In de aanloop naar de bekerfinale nestelden wij ons een week in zijn spoor. “Ik leef aan een razend tempo, maar ik als ergens voor ga smijt ik mij volledig.”

Lees er HIER alles over.

belga

De pronostiek van Karel Geraerts
Karel Geraerts, die in 2007 als bankzitter ‘zijn’ Standard de finale zag verliezen, verwacht dat de Rouches straks gewoon de beker winnen. “Philippe Clement is een coach die er op gebrand zal zijn om zaterdag de beker te pakken”, tekent Geraerts eerst voorbehoud aan voor onze camera. “Maar toch zie ik Standard als favoriet.”

Bekijk de voorspelling van Geraerts HIER.


Bekerwinnaars laatste tien jaar
2008: Anderlecht
2009: Genk
2010: Gent
2011: Standard
2012: Lokeren
2013: Genk
2014: Lokeren
2015: Club Brugge
2016: Standard
2017: Zulte Waregem


Zonder Laifis en Agbo
Standard-trainer Sá Pinto moet wat puzzelen. De coach kan immers geen beroep doen op Konstantinos Laifis en Uche Agbo. Het duo pakte in de halve finale tegen Club Brugge een gele kaart en is zo geschorst voor de eindstrijd vanavond in Brussel. Bij Genk zit niemand op het strafbankje.


Ook Genk-supporters laten van zich horen
De fans van Standard lieten zich deze middag al flink horen, maar ook de supporters van Genk zijn intussen in grote getalen afgezakt naar de Heizel. Naar schatting komen alleen al uit Limburg 28.000 Genk-supporters hun helden aanmoedigen.

Grasmat werd gespaard
Beide ploegen trainden gisteren uit voorzorg niet in Brussel. De KBVB wilde de grasmat sparen na de regen van de voorbije dagen. Clement en zijn jongens werkten in plaats daarvan een training af in de eigen Luminus Arena. De manschappen van Sa Pinto kozen voor een training achter gesloten deuren in het Academie Robert Louis-Dreyfus. Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt om het terrein er in de beste omstandigheden te laten bijliggen.

belga
belga

Axel Witsel kijkt mee

Waar zijn de Rouches die in 2016 de beker wonnen nu?
Twee jaar na de laatste bekerzege staat Standard opnieuw in de finale. De Rouches klopten in 2016 Club Brugge, maar waar hangen de bekerwinnaars van toen nu uit? Van doelman Víctor Valdés (ex-Barcelona) tot Ivan Santini. Lees er HIER alles over.

photo_news

Buffel: "Zolang het fysiek lukt, wil ik blijven doorgaan."
37 is de kapitein van Racing Genk ­intussen, maar het vuur brandt nog steeds. Thomas Buffel kan vanavond zijn tweede beker van België winnen met Racing Genk en die kans wil hij met beide handen grijpen. "Ik heb nog steeds die drive om ­beslissend te zijn."

Lees het hele interview met de enige overblijver van de vorige Genkse bekerwinst HIER.

photo_news

Luikse fans op het Muntplein

belga
belga
belga
belga
Facebook
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lardot is de ref van vanavond
Jonathan Lardot moet zodra de bekerfinale in goede banen leiden. Hij krijgt daarbij de assistentie van een videoref. De Waalse scheids kreeg dit seizoen nog maar één wedstrijd van Standard toegewezen en die verloren de Rouches in eigen huis van Zulte Waregem. Hij floot drie keer een partij van Genk en de Limburgers trokken daarin twee keer aan het langste eind.


De pronostiek van Marvin Ogunjimi
Als het van Marvin Ogunjimi afhangt wint zijn ex-club Racing Genk straks de Croky Cup. De voormalige Rode Duivel - die voor de Limburgers in de finale van 2009 twee keer scoorde - ziet hoe de Genkies met een coach als Philippe Clement volgens hem in het voordeel zijn. "Het wordt 2-1."

Bekijk de voorspelling van Ogunjimi HIER.


Nummer 8 of nummer 5?
Standard heeft zeven bekers in de vitrine staan, terwijl Racing Genk vier maal de trofee huiswaarts mochten nemen. Opvallend: de Limburgers stonden evenveel keer in de finale. De grasmat van het Koning Boudewijnstadion ligt de blauwhemden dus absoluut.


Enkele Standard-fans maken amok
Nog enkele uren en dan kan de bekerfinale in al zijn hevigheid losbarsten. Een dag om nooit te vergeten voor vele supporters en die zijn al in groten getale naar Brussel afgereisd of aan het reizen. Vooral de intrede van de Standard-supporters viel op. De hele hal van het treinstation Brussel-Centraal vulde zich met rode rook en de NMBS maakte gewag van vuurwerk dat afgestoken werd vanuit een rijdende trein. Dat belooft voor straks.

Lees er HIER meer over.