Exclusief voor abonnees

De fiere leider door de ogen van vroegere blauw-witte kampioenen: “Dit is het beste Genk ooit”

BELGA
Meer goals, meer punten, meer ­zeges. Racing Genk doet na dertien speel­dagen beter dan zijn drie kampioenenploegen. Ervaringsdeskundigen Marc Hendrikx, Thomas Chatelle en Elyaniv Barda voelen dat dit het seizoen van de Limburgers kan worden. “Het plaatje klopt gewoon.”

“Cijfers liegen nooit”, zegt Elyaniv Barda (36). “Het huidige Racing Genk scoort op alle vlakken beter dan de drie ploegen die kampioen zijn geworden. De weg is nog lang, maar ik durf wel te zeggen dat dit het beste Racing Genk ooit is.” Straffe taal van Barda, die met Genk de titel pakte in 2011, samen met kleppers als Courtois en De Bruyne. “Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden van Genk mee te pikken en het is echt een plezier om ze bezig te zien, niet ­alleen in de competitie, maar ook in Europa. De enige kanttekening die ik kan plaatsen, is dat het geen sprint is, maar een marathon. Genk is op dit moment de beste in België, maar zijn ze dat ook als het er écht om gaat, in de play-offs? En als het gebeurt, hoeft het niet zo spannend te zijn als bij ons destijds”, lacht Barda. “Wij moesten tot de laatste speeldag en het rechtstreekse duel met Standard wachten om zeker te zijn.  Ik gun het de club en de fans van harte.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Ledure

  Ik ben tegen niemand ! Maar als Bruggen ne penalty krijgt werd er zoooooo commentaar over gegeven EN Genk wind door 2 penalty's en niemand rept er over.

 • François Nuyts

  Genk is sowieso de best voetballende ploeg in deze competitie , en daar zal de uitslag tegen Brugge niets van afdoen .

 • Paul Van den Bruel

  Elke match moet gespeeld worden en het geluk speelt daarin een grote rol. Hopelijk haalt Brugge een puntje en daarmee zullen we als Clubsuopporters zeer gelukkig moeten zijn.

 • Didier BRIGLIA

  Als je zo'n kern hebt mag je trainer zijn wie wil de prestaties zijn dan top.Deze spelers spelen voor mekaar en voor Genk.Als je dat bij anderlecht en andere clubs ziet géén grijntje vriendschap onder de spelers.

 • John Ulmer

  en toch winnen ze morgen niet van Brugge.....