De Condé over interesse voor Sander Berge: “De bedragen zijn naar Belgische normen extreem hoog”

Drukke dagen voor Dimitri de Condé. De sportief directeur van Racing Genk zit geen moment stil. Quid Sander Berge? Het is de vraag die de Limburgers bezighoudt. “Ik weet niet of hij hier op 1 februari nog zit.”

‘Should I stay or should I go.’

Het grote dilemma voor Sander Berge - sterkhouder in de Luminus Arena. Al drie jaar de motor van Racing Genk. Klaar voor een stap hogerop, dromend van de Premier League.

De landskampioen weigerde al een bod van Sheffield United voor de Noor. 20 miljoen wilden zij geven. Onvoldoende voor De Condé en co, maar Genk onderhandelt nog steeds. Sheffield is van plan een nieuw en verbeterd bod uit te brengen. “Er beweegt wel wat rond onze spelers, dan vooral rond Berge”, is De Condé eerlijk.

“De bedragen zijn naar Belgische normen extreem hoog en dat maakt het complex. We praten erover met Sander, de inhoud van onze gesprekken houd ik intern. Maar ik weet niet of hij op 1 februari nog hier zit. Het is moeilijk om daar nu een antwoord op te geven. Weet je: het goede werk van onze technische staff de afgelopen jaren heeft ook een nadeel - er is veel interesse in onze spelers.”

Zeg dat wel. Zijn onder meer vertrokken tijdens en na het kampioenenjaar: Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskyi, Leandro Trossard.

Berge trainde vandaag gewoon mee bij Genk.
Photo News Berge trainde vandaag gewoon mee bij Genk.

Intussen werd Ally Samatta twee weken geleden verkocht aan Aston Villa. De as van de kampioenenploeg. Het moet Berge toch doen nadenken. De laatste der Mohikanen.

De dingen veranderen snel in Genk. Inkomend rondde de landskampioen begin januari de komst af van Mats Möller Daehli en Kristian Thorstvedt. En gisteren officialiseerden ze de huurdeals van Thomas Didillon en Eboue Kouassi. “Hem volgden we al van toen hij nog bij Krasnodar speelde. De pogingen die we toen deden om hem te halen, lukten niet. Eboue ging naar Celtic, geraakte geblesseerd en heeft nu een fysieke achterstand. Hij heeft vier maanden om te bewijzen dat hij het potentieel heeft. Daarna zullen we zien of hij volgend seizoen effectief deel zal uitmaken van Racing Genk.”

Didillon/Beiranvand

De Condé had het ook over de doelmannenkwestie in Limburg. De blessure van Danny Vukovic, de weifelende Gaëtan Coucke, het debuut en de blessure van toptalent van Maarten Vandevoordt én de laatste twee wedstrijden opnieuw de weifelende Gaëtan Coucke. Enter Thomas Didillon. “Het keepersverhaal was niet gemakkelijk. We hebben gekeken wat de beste oplossing is op korte en lange termijn, wie ons een meerwaarde kan geven. We zijn overtuigd dat Thomas de juiste keuze is - hij is heel hongerig.”

Photo News

Nochtans leek de Iraanse nummer één Alireza Beiranvand lange tijd op weg naar Genk. Hij stapte gewoon niet op het vliegtuig richting Brussel - Antwerp zou hem nu vastleggen. “Het is normaal dat een club met meerdere spelers tegelijk bezig is. Een soap? Dat is wat de media er van gemaakt heeft.”

Enfin, de komende dagen beloven nog druk te worden in de Luminus Arena. De klok rond werken, want - zegt De Condé - “afhankelijk van het vertrek van Berge, kan er ook inkomend nog iets gebeuren.”

De Noor trainde gisteren alleszins mee met de landskampioen.

Lekker ingeduffeld, alles rustig overpeinzend. ‘Should I stay or should I go?’

Photo News
Photo News
Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mo Belhay

  Iedereen gaat voor geld club liefde bestaat niet

 • Luc Van Bogaert

  Verkopen, niet wachten want als hij geblesseerd wordt zoals Trebel kan je fenomenaal talent nergens meer kwijt.

 • henri vanderhoven-peters

  Plezier om een ploeg te hebben die het goed doet? No way, geld moet er binnenkomen dat is alles.De legale (voetbal)mensenhandel kent ook geen emoties. Supporters? enkel goed voor een abo te kopen,voor de rest geen inbreng a.u.b..

 • Victor OOMS

  Als hij het nog niet weet, wat doet hij daar dan voor zijn torenhoge loon? Zakkenvullers en clubliefde hangt af van de som die ze incasseren.

 • raymond van der craen

  Helaas zulke spelers kun je niet hier houden als er clubs met veel ponden beginnen zwieren. Sportief is het seizoen verloren maar in Juli zal er terug een sterk team staan zeker weten!