De Camargo verkast van Standard naar Racing Genk

PHOTO_NEWS
Igor De Camargo verlaat Standard voor Racing Genk. Dat meldden de Rouches vandaag op hun website, en ook de Limburgers bevestigden het nieuws op hun digitale thuis. Vanmorgen werd er tussen de Camargo en KRC Genk reeds een akkoord gevonden, in de vooravond was er ook een akkoord op clubniveau. De Camargo tekent een overeenkomst van 2 seizoenen met een optie op een bijkomend seizoen.

Morgen zal de Camargo de resterende medische testen afleggen. In functie daarvan zal een persconferentie georganiseerd worden om hem officieel voor te stellen. De 32-jarige spits keert zo terug naar de club waar hij in 2001 zijn profcarrière begon. Hij kwam tot 2003 in actie voor Racing Genk, waarmee hij in 2002 de landstitel veroverde. Wegens de concurrentie voorin kon De Camargo niet doorbreken bij de Limburgse club.
    
"We bedanken Igor voor al wat hij ons heeft gegeven, we wensen hem het beste voor het vervolg van zijn carrière", zo klinkt het bij Standard.
    
Na zijn eerste periode bij Genk speelde De Camargo nog één seizoen op uitleenbasis voor Heusden-zolder. In 2005-2006 verdedigde hij de kleuren van FC Brussels. Van 2006 tot 2010 kwam hij in actie voor Standard, dat in die periode twee keer (2008 en 2009) landskampioen werd. Daarna versierde de negenvoudige Rode Duivel een transfer naar het Duitse Borussia Mönchengladbach. Die club liet hem in januari 2013 naar Hoffenheim vertrekken. Een half jaar later vond De Camargo voor de tweede keer onderdak bij Standard, dat hem nu dus laat vertrekken.