Clement voor titelmatch: “We krijgen drie matchballen, ik zou graag de eerste pakken”

Gezellige drukte in Genk. Een pak meer volk dan doorgaans het geval is voor een pre-match persconferentie van Philippe Clement.

“Staat er iets te gebeuren misschien”, grapte de Genkse coach. En of. Racing Genk kan zondag voor het eerst sinds 2011 nog eens landskampioen worden. Als de Limburgers winnen op Club Brugge, mag de champagne ontkurkt worden. “We krijgen drie matchballen en ik zou graag de eerste pakken”, zei Clement. “Niet omdat het op Club Brugge is, want het maakt mij echt niet uit wáár wij kampioen worden. Het liefst van al zie ik het in een thuismatch gebeuren, maar we gaan niet met opzet wachten tot die laatste thuismatch tegen Standard.”

Pak voor de broek

In de reguliere competitie kreeg Genk een pak voor de broek tegen Club Brugge, maar Clement verwacht een totaal andere wedstrijd. “De Pozo-saga was toen op zijn hoogtepunt, Berge was er niet bij, Ndongala was niet fit, Ito was nog niet klaar, Uronen keerde pas terug uit blessure. Brugge blijft voor ons de moeilijkste verplaatsing, maar dit wordt een totaal andere wedstrijd. Ik voel heel veel vertrouwen in de groep. Op de momenten dat de buitenwereld dacht ‘en nu gaat Genk het moeilijk krijgen’, werd mijn groep nog beter. Wij zijn klaar voor zondag.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Het zou en zal een verdiende titel zijn voor Rc Genk maar of ze die morgen al zullen mogen vieren ??? En wat die afgang voor Club betreft....wat is er mis aan een 2de plaats in de kompetitie ? Is het omdat Club als enige ploeg voor aanvang verklaarde dat het 'wilde' terug kampioen spelen misschien ? Liever dit dan een ploeg die 9 pt voorstaat op 6 matchen van het einde en die dan verklaart als een stelletje bange wezels dat ze misschien titelkandidaat zijn.

 • Roger Deprez

  Als Philippe even na denk en een paar jaar geleden vonden ze hem niet goed genoeg in Brugge waarom zou hij dan nu wel naar Brugge gaan dat is uzelf niet respecteren, want in Genk word hij wel te volle gewaardeerd.

 • GILLIS VAN LAETHEM

  Clement , leg bart en zijn ploegje over je knie in zijn eigen arena , wat een genoegdoening zou dit zijn welke afgang voor Vormer en slippendragers .

 • Pierke Pol

  Ik gun het Clement om de titel te pakken.....volgend seizoen als trainer van Club!

 • Didier BRIGLIA

  Uit het diepste van mijn hart wens ik het jullie!!!!