Bij RC Genk is ongerustheid groot: Paul Onuachu positief op corona, Kouassi opgenomen met malaria

Paul Onuachu (l) en Eboue Kouassi.
BELGA Paul Onuachu (l) en Eboue Kouassi.
De Nigeriaanse spits van Racing Genk Paul Onuachu (26) heeft positief getest op het coronavirus. En dat is niet de enige tegenslag voor Genk. De Ivoriaan Eboue Kouassi (22) ligt in het ziekenhuis met malaria.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een vierde bevestigd coronageval in ons land en een eerste bij een Belgische topclub. Na Mamadou Fall en Younes Delfi van Sporting Charleroi en een speler van Waasland-Beveren heeft nu ook Racing Genk een positief Covid 19-geval. Paul Onuachu, de Nigeriaanse spits van de Limburgers, testte gisteren positief op het coronavirus. Een dubbele tegenslag voor Racing Genk trouwens, want ook Eboue Kouassi staat een tijdje langs de kant. In de entourage van de Ivoriaanse middenvelder vernemen we dat hij de voorbije dagen met malaria-verschijnselen is opgenomen in het ziekenhuis. Hij zou het wel goed stellen en zou het ziekenhuis vandaag al mogen verlaten. Kouassi trainde al een paar dagen niet meer mee bij Genk omdat hij zich wat ziekjes voelde.

Oefenmatch zal doorgaan

Racing Genk speelt vanavond achter gesloten deuren zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van Eendracht Termien. Ook na de positieve coronatest van Paul Onuachu gaan ze er bij Genk van uit dat die wedstrijd gewoon zal doorgaan. In aanloop naar die eerste oefenpartij werden alle spelers getest op het coronavirus. Ook de tegenstanders van Eendracht Termien ondergingen een verplichte test. Op Onuachu na was die test bij iedereen negatief. De Nigeriaan keerde pas eind juni terug naar ons land. Omdat het luchtruim boven zijn thuisland Nigeria een tijdlang gesloten bleef, zat hij vast en kon hij niet vroeger terugkeren. Sinds zijn terugkeer naar ons land op 28 juni onderging Onuachu al twee tests en die waren telkens negatief. Het is de bedoeling dat hij nu een week in quarantaine gaat, de rest van de ploeg wordt de komende dagen opnieuw getest. 

De spelersgroep werd gisterenavond op de hoogte gebracht van de positieve test van hun ploegmakker. In de entourage van de spelers valt te horen dat er wel degelijk wat ongerustheid is binnen de Genkse spelersgroep. De vrees voor extra besmettingen leeft. Onuachu trainde al meer dan een week intensief mee en sinds 1 juli mag er opnieuw getraind worden met fysiek contact.

Paul Onuachu.
BELGA Paul Onuachu.

Onuachu komt sinds vorig seizoen uit voor Racing Genk, voordien kwam hij uit voor FC Midtjylland in Denemarken. In 22 wedstrijden was de boomlange spits goed voor negen goals en één assist. Dit seizoen moet hij samen met nieuwkomer Cyriel Dessers de Genkse voorhoede vormen.

Lees ook. Mag Genkse aanwinst van 4,5 miljoen euro dan toch nog mee met vliegtuig vol Colombiaanse Tour-toppers? (+)
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Rottiers

  Er zijn nog genoeg Belgen bij hun beloften.

 • mundone francisca

  Dat gebeuren zal straks hier in gans Belgie voorkomen.Begreep juist dat eigen bevolking die uit risicolanden komen boetes tot 4000 euro en een gevangenisstraf kan krijgen. Buitenlandse toeristen die uit een rode zone komen moeten niks.Discriminatie tot en met.

 • raymond van der craen

  Dat ze maar vlug een vaccin ontwikkelen dat werkt anders gaan we nog heel veel menselijke en economische schade oplopen.

 • Ludwig Vanden Boer

  Verplicht iedereen die uit een risicogebied komt in quarantaine te gaan, symptomen of niet.