Balette assistent-coach bij RC Genk, Visser verlaat club

PHOTO_NEWS
Peter Balette wordt assistent-trainer bij RC Genk. Balette staat op het punt een contract voor drie jaar te tekenen en volgt de Nederlander Hans Visser op als assistent. Visser, die sinds 2008 voor de fusieclub actief was, verlaat RC Genk.

Balette was vorig seizoen assistent-coach van kampioen AA Gent. Hij gaat bij RC Genk aan de zijde werken van hoofdtrainer Peter Maes, die vorige week opstapte bij Lokeren. "Balette ruilt de campagne 'Champions League' in voor het nieuwe project bij KRC Genk", melden de Limburgers. Van 2001 tot 2005 was Balette al hoofdcoach van Heusden-Zolder. Die club speelde ook een tijdje in het stadion van Genk (in het seizoen 2003-2004).

Peter Balette had nog een contract van een jaar bij AA Gent, maar bereikte een akkoord met de Buffalo's om te vertrekken naar Genk. Hij kan zich vinden in de sportieve visie van Peter Maes bij de fusieclub. Balette heeft nog niet getekend, maar het contract voor drie jaar ligt klaar. AA Gent had hem graag gehouden. Naar verluidt zouden familiale redenen hebben meegespeeld in zijn beslissing.

Balette volgt dus de Nederlander Hans Visser op bij Genk. Hans Visser werkte sinds 2008 voor Racing Genk. De club zegt hem "erg dankbaar te zijn voor de geleverde inspanningen binnen zijn functie". "De club erkent zijn bijdrage in de successen van de voorbije periode en we wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière", klinkt het.