Bailey doet stevige belofte: Jamaicaan wil niemand minder dan Usain Bolt naar Leverkusen halen

Leon Bailey maakt nu het mooie weer in de BayArena.
Jan De Meuleneir / Photonews Leon Bailey maakt nu het mooie weer in de BayArena.
KRC Genk heeft misschien wel een unieke kans gemist om een absolute wereldster naar de Luminus Arena te halen. 'Belofte van het Jaar' Leon Bailey, die de Limburgers deze winter verliet voor Bayer Leverkusen, heeft bij zijn voorstelling in Duitsland immers beloofd dat hij zal proberen om zijn landgenoot Usain Bolt naar de BayArena te halen.

"Ik ken Bolt erg goed", maakte Bailey, die Leverkusen zo'n 14 miljoen kostte, meteen indruk op de Duitse journalisten. "Hij is een leuke kerel, een goede vriend. Maar of ik hem zou kunnen overtuigen om met ons te trainen? Dat denk ik niet. Ik wil hem wel eens uitnodigen om naar de BayArena te komen. Hij vertoeft regelmatig in Duitsland en het zou leuk zijn als hij eens een match van ons zou komen bijwonen."

Dat Usain Bolt een fervent voetbalfan is, zou Bailey misschien wel kunnen helpen. De Jamaicaanse sprintlegende is een superfan van Manchester United en de 30-jarige Jamaicaan krijgt binnenkort zelfs de kans om mee te trainen met de A-kern van Borussia Dortmund. En 'Thunderbolt' mag nu dus ook een uitnodiging van Leon Bailey verwachten.

"De toeschouwers betalen om goed voetbal te zien"

"Tot nu toe is het allemaal al heel goed meegevallen", zei Bailey nog. "Mijn nieuwe ploegmaats helpen me waar het kan en het bevalt me goed, hier in Leverkusen. Het gaf een goed gevoel dat ik vorige week tegen Hamburg mocht debuteren, spijtig genoeg verloren we die wedstrijd, maar ik ben er zeker van dat we de volgende keer wel de drie punten zullen pakken", aldus Bailey, die in Leverkusen een contract tot medio 2022 ondertekende.

"Ik hoop me veel te kunnen tonen, maar het is natuurlijk aan de trainer om te beslissen of ik speel. Als ik speelminuten krijg, wil ik me helemaal voor het team geven. Met snel voetbal willen we de fans plezieren, hun steun is erg belangrijk. De toeschouwers betalen immers om goed voetbal te zien."

Jan De Meuleneir / Photonews
Jan De Meuleneir / Photonews