Atalanta en Genk hebben akkoord over Malinovskyi

Ruslan Malinovskyi.
BELGA Ruslan Malinovskyi.

Ruslan Malinovskyi (26) staat op het punt om zijn transfer naar Atalanta af te ronden. De Oekraiënse middenvelder van Racing Genk wordt vandaag nog in Italië verwacht om zijn medische testen af te leggen bij de nummer drie van de Serie A. Genks sportief directeur Dimitri De Condé bevestigde dat er een akkoord op clubniveau is. Volgens Italiaanse bronnen zou het om een bedrag van 13 miljoen euro gaan dat nog kan oplopen met bonussen. Malinovskyi moet enkel nog zijn medische testen doorstaan en dan kan de deal beklonken worden. De Oekraïener speelde 135 wedstrijden voor Genk en was daarin goed voor 30 goals en 32 assists. Hij vervoegt bij Atalanta een andere ex-Genkspeler Timothy Castagne. De club uit Bergamo wist zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de Champions League. De Condé bevestigde dat de deal hangende is. “De speler had zijn zinnen op deze transfer gezet en dan is het goed dat je die zaak kan afhandelen”, klonk het bij de Genkse sportief directeur. 

Malinovskyi vandaag op de luchthaven van Milaan.
rv Malinovskyi vandaag op de luchthaven van Milaan.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Vandaag heeft Benson weer twee doelpunten gescoord tegen Zagreb, Genk barst uit zijn voegen van het jong talend en zal dit seizoen op een been weer kampioen worden

 • Jef Smit

  Hebben jullie niet gezien wat voor toppers Genk allemaal al heeft binnen gehaald? Ze hebben een sterkere kern als vorig seizoen en zullen weer kampioen spelen!

 • Mille Feuille

  Mazzu heeft een titanenwerk te verrichten in Genk. Alle spelbepalende spelers weg en nieuwe jonge spelers in de plaats. Spijtig maar Championsleague zal blamage worden.

 • Mattias Muyldermans

  Genk is helemaal leeggelopen deze transferperiode, spijtig dat ze hun beste spelers niet konden houden om iets moois te proberen neer zetten in europa. Hopelijk vinden ze waardige nieuwe spelers dan!

 • Jean-Paul Haesen

  Dus iedereen mag tevreden zijn. Eens Ruslan zijn wens kenbaar maakte, had Genk eigenlijk geen keus meer maar De Condé heeft werkelijk een huzarenstukje verricht door de transferprijs en dan nog een zeer goed alternatief binnen te halen.