Anderlecht en Genk zetten originele financiële constructie op rond Didillon

Photo News
Thomas Didillon (24) is van Racing Genk, al zeker tot het einde van het seizoen. De landskampioen betaalt initieel 550.000 euro en bedong ook een aankoopoptie. Licht het die niet, dan behoudt Genk 25% van de rechten op de Franse doelman.

“Voor 550.000 euro en een goede sfeer”: onze Anderlecht-watcher snapt waarom Anderlecht concurrent ‘versterkt’. Lees HIER uitgebreid waarom (HLN +).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De kogel is door de kerk. Sporting ­Anderlecht en Racing Genk bereikten gisteren een akkoord over de overgang van Thomas Didillon naar de Luminus Arena. De Fransman meldde zich ­gisterochtend al in het sportmedisch centrum Adlon in Diepenbeek voor zijn medische keuring. Op de middag ging hij in het gezelschap van makelaar Didier Frenay en een spelersbegeleider van Racing Genk eten in een pastazaak in het centrum van Genk. Na de middag werden de laatste details van de overeenkomst uitgeklaard. Daarbij werd nog stevig gepalaverd over een ongewone financiële constructie. Uiteindelijk huurt Genk Didillon tot het einde van dit seizoen. De landskampioen betaalt een huurbedrag van 550.000 euro en neemt ook het loon van de 24-jarige Fransman over van Anderlecht.

Thomas Didillon.
krcgenk.be Thomas Didillon.

In het contract werd ook een optie tot aankoop opgenomen. Als Genk op het einde van het seizoen beslist om die optie te lichten, dan storten ze nog eens 1.650.000 door naar Brussel. In dat geval zouden de Limburgers een ­totaalbedrag van 2.200.000 euro ­ophoesten voor Didillon, exact wat Anderlecht in 2017 betaalde om hem los te weken bij FC Metz. Licht Racing Genk de optie tot aankoop niet, dan keert Didillon terug naar Anderlecht, maar behoudt Genk wel 25% van de rechten op de speler. Met andere woorden: als Anderlecht Didillon in de ­zomer elders weet te ­slijten, dan is 25% van dat bedrag voor Racing Genk en 75% voor Anderlecht.

Of Genk een definitieve aankoop overweegt; is nog maar de vraag. Het wil Maarten Vandevoordt (17) niet blokkeren en ook Danny Vukovic (34) ligt nog een jaar onder contract. Over het lot van Gaëtan Coucke bestaat meer onduidelijkheid. Hij heeft in Genk nog een contract tot 2021, maar eerdere onderhandelingen over een verlenging daarvan draaiden op niets uit. Didillon en Coucke moeten de komende weken en maanden onder elkaar uitmaken wie de Genkse nummer één wordt in de play-offs. 

Photo News

“Kon geen nee zeggen”

“Ik kon geen nee zeggen tegen de club”, vertelde Didillon bij zijn voorstelling. De doelman ontkende overigens dat hij met rancune terugkijkt op de voorbije periode bij Anderlecht. “Het gaat niet om wraak, maar eerder om hongerig te zijn en te bewijzen dat ik de kwaliteiten heb om voor dit soort ploegen te spelen.”

Racing Genk had ook contacten met de Iraanse doelman Alireza Beiranvand, maar de keuze viel toch op Didillon. “Ik zit in een positie waarin ik moet spelen als jonge keeper”, legde Didillon uit. “Ik moest dus nadenken over mijn carrière. Genk heeft een speciale identiteit in België en er is geen enkele speler die niet graag voor zo’n club wil spelen. Het is een heel gestructureerde club en er is een positieve vibe in de kleedkamer, met spelers die elkaar willen helpen. Ik heb al gevoeld dat deze groep elkaar vooruit duwt.”

Didillon mag dit seizoen ook in actie komen in de toekomstige wedstrijden tegen RSC Anderlecht. 

Zelf je ploeg samenstellen? Ga naar goudenspelen.be en maak kans op één van de dagprijzen bij elke speeldag. 

Vlnr: Hannes Wolf, Thomas Didillon, Eboue Kouassi en Dimitri de Conde.
BELGAONTHESPOT Vlnr: Hannes Wolf, Thomas Didillon, Eboue Kouassi en Dimitri de Conde.
PHOTO NEWS20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Georges Vande Velde

  Originele financiële constructies ? Waar hebben we dat nog gehoord ? Het gerecht zit momenteel op Sclessin om er één of meerdere te onderzoeken.!

 • Patrick Braekeveldt

  Ziet er naar uit dat het afschaffen van de belastingvoordelen in de voetballerij de lange weg opgeschoven wordt en uiteindelijk in de doofpot zal belanden want het blijft oorverdovend stil daarover !

 • willem merken

  Daar zijn ze sterk in. Financiële constructies (eigen zak eerst) maar kan die constructie ook schotten?

 • Richard Naegels

  Constructies daar houden ze van in het voetbal........ik ook maar ik heb geen geld......

 • lu marissen

  Anderlecht is aan het werken zoals Oostende,Beveren,Cercke enz al jaren doen