Ambras in Genk: Ndongala en Dewaest raken slaags op training, die laatste krijgt boete als "aanzetter"

"Sta je niet wat te dik, Pozuelo?", lijkt verdediger Nastic zich af te vragen. Doelman Vukovic en Dries Wouters kijken toe.
Photo News "Sta je niet wat te dik, Pozuelo?", lijkt verdediger Nastic zich af te vragen. Doelman Vukovic en Dries Wouters kijken toe.

Na de uitgelaten sfeer op de familiedag dinsdag ging het er gisteren op training bij Racing Genk iets minder vredelievend aan toe. Sébastien Dewaest en Dieumerci Ndongala kregen het met elkaar aan de stok en er vielen enkele rake klappen. Trainers en spelers moesten beide vechtersbazen scheiden om erger te voorkomen. "Ze stonden allebei in het verliezende kamp en die viel hen heel zwaar", legt technisch directeur Dimitri de Condé uit. "Daarop zijn wat woorden gevallen waarna er wat getrokken en geduwd is. Wij zijn hier natuurlijk niet blij mee. Spelers moeten hun emoties altijd onder controle houden, zowel tijdens een wedstrijd als op training. Dit voorval kadert voor mij in de scherpe manier waarop er getraind wordt en dan zit je soms tegen de limieten. Al is het duidelijk dat zoiets niet meer kan en mag gebeuren." 

Geen Ndongala op de officiële ploegfoto.
Photo News Geen Ndongala op de officiële ploegfoto.

De twee spelers worden morgen op het matje geroepen. "Wij zullen samenzitten met Dewaest en Ndongala om zo snel mogelijk de neuzen opnieuw in dezelfde richting te krijgen." Opvallend: in de namiddag werd de officiële ploegfoto genomen, daarop staat geen Ndongala. "Voor hem was het beter om even af te koelen. Een foto onmiddellijk na dat akkefietje was geen goede timing."

Sebastien Dewaest.
Photo News Sebastien Dewaest.

Inmiddels heeft Genk Dewaest een boete gegeven als "aanzetter" van het opstootje. "De clubleiding besliste om Dewaest een boete te geven als aanzetter van het opstootje", klinkt het op de site van Genk. "Een dag later staan beide spelers weer samen op het trainingsveld, neuzen in dezelfde richting. Het incident is hiermee afgesloten voor de hele club, de volle focus gaat naar de oefenmatchen tegen Moeskroen (zaterdag) en Spouwen-Mopertingen (zondag)."

Photo News4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • frankie bressinck

  Genk dat is toch de ploeg waar veel jeugd opgeleid wordt? Hoeveel staan er in hun ploeg? Als ze ene hebben (Schrijvers) dan sturen ze hem weg! Ndongala en Dewaest die maken al ambras sinds ze samen bij Charleroi speelden! Goed voor de "moral" Clement, maak er het beste van!

 • Erwin Lauwens

  Heeft lang geduurd voor het in de pers komt. Zal wel geregeld voorkomen maar wordt binnenskamers gehouden voor de politieke correctheid. Voor de opvolging in de nationale ploeg is het interessanter een hele A380 buitenlanders binnen te halen dan een Belgisch talent aan te werven. Binnen een paar jaren zal de Jupilerleague meer gelijken op de Afrikacup dan op een Belgische competitie. Een belg op het veld zal een bezienswaardigheid worden.

 • Emiel de herdt

  da begint daar al goed

 • Floris Nijs

  Zijn dat de voorbeelden voor de sport?