Alejandro Pozuelo blijft minstens tot einde seizoen in Genk: “Ben Racing Genk heel dankbaar”

BELGA
Se queda. Alejandro Pozuelo blijft bij Racing Genk. De 27-jarige Spanjaard legt het monsterbod van het Saoedische Al-Ahli naast zich neer en focust zich op de titelstrijd met Racing Genk. 

“Ik ben Racing Genk heel dankbaar”, zegt Pozuelo. “Zij hebben mij destijds de kans gegeven om mijn carrière te herlanceren en dat heeft nu zeker meegespeeld om hier te blijven. Ik laat de kans schieten om heel veel geld te verdienen (3 miljoen euro per jaar, red), maar het sportieve project heeft de doorslag gegeven.”

Daarmee komt een einde aan de Spaanse telenovela die exact een week geduurd heeft. Vorige week woensdag op stage in Benidorm kreeg Pozuelo een aantrekkelijk voorstel uit Saoedi-Arabië van Al-Ahli. De Saoedi’s wilden de opstapclausule van 8 miljoen euro in het contract van Pozuelo betalen en boden hem een jaarsalaris van 3 miljoen euro. Een bedrag dat het hoofd van de 27-jarige deed tollen. 

Pozuelo vroeg en kreeg bedenktijd, deze bezinningsperiode werd tot twee keer toe verlengd. ‘Pozo’ overlegde met zijn makelaars, zijn vrouw, zijn ouders en heeft nu eindelijk zijn besluit genomen. Maandag trainde hij niet mee wegens hamstringproblemen, die nu van de baan zijn. Gisteren stond Pozuelo opnieuw op het oefenveld. Vandaag viel op de middag dat hij blijft, en dat minstens tot het einde van het seizoen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van puymbroeck

  Knap... En dit zal hem veel waardering opbrengen ook voor mogelijk nog kopende ploegen

 • Robert De Meulder

  Als Genk ooit de 1/8 finales en meer wil halen in de CL moet het kost wat kost deze ploeg met Clement samen houden.Anders is het zoals de laatste decennia stranden in de voorrondes.Maar ja,de Belgische ploeg voorzitters hebben liever direct een beetje gewin dan een beetje logica.

 • rik cappelle

  Dus wordt Rc Genk, nu Pozuelo blijft, zeker en vast kampioen.....alé volgens Roos toch. Nu als Club supporter zou ik, voor het voetbal dat ze voor nieuwjaar bij tijd en wijlen gebracht hebben het de ploeg en supporters van Rc Genk nog gunnen ook maar er zijn nog 19 matchen hoor en de weg ligt nog vol bezaaid met wolfijzers en schietgeweren. De Beker v Belgie was ook al binnen. Ja we hebben het gezien.

 • Guy Bekaert

  Zou vooral voor Genk en de Belgische competitie een goede zaak zijn , misschien kan hij elders wat meer poen vangen maar gaat hij daar aan spelen toekomen ? Pozuelo is de beste speler in onze competitie en verdient mmeer dan ook de gouden schoen , Van Aken kom nou das toch geen gouden schoen ....

 • Roger Deprez

  Het is voor Pozo niet zo een gemakkelijke beslissing, enerzijds het geld want hij in Genk natuurlijk nooit zal krijgen en anderzijds daar waar zijn hart ligt om te voetballen en zijn familie die het naar hun zin hebben, niet gemakkelijk voor een man die moet zorgen voor zijn familie.Elk één die Genk genegen is hopen dat hij natuurlijk blijft.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00