Exclusief voor abonnees

“Titel van en voor de voetballers”: chef voetbal Stephan Keygnaert eert de nieuwe landskampioen

Photo News

We hebben een nieuwe landskampioen.

Toen Razvan Marin op Sclessin omstreeks twintig over tien gisteravond Club Brugge de doodsteek toediende, ging in het Vanden Stock-stadion het dak eraf. Iedereen danste, inclusief Bengaals vuurwerk uit de Kop van Anderlecht – en óf die uit Brussel Racing Genk de titel gunden.

Een dolle Philippe Clement rende naar zijn spelers, de spelers naar de fans. Crazy taferelen. Een uitzinnig groepskiekje vol blote basten voor de fotografen. Het volksfeest met een ganse provincie is voor zondag.

De stadion-dj legde intussen ‘Sweet Caroline’ op – u weet wel: ‘Oh-Oh-Oh’ – en twintigduizend voetbalfans gingen aan het zingen.

Kampioenen! Het Astridpark heeft ze dan toch bezig gezien, hè hè. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Waarschijnlijk gaat Clement naar Brugge en is het al geregeld want als men ambitie heeft als trainer laat men geen C-L liggen ook Clement niet en hij heeft enorme ambitie laat dat duidelijk zijn. Dat hij niet goed genoeg was twee jaar gelegen is voor hem geen enkele hinder want dan had hij dit allang aangegeven. Het nadenken is gewoon voor de buiten wereld en de feest vreugde niet te verstoren.

 • Patrick Dubois

  Proficiat Racing Genk,het voetbal heeft gewonnen en is kampioen,vanwege een Anderlecht supporter.

 • Frans Peeters

  Gisteren daar geweest, Clement en vele spelers zijn nog niet weg en er zal druk onderhandeld worden met dit goed voetbalbestuur

 • Bianca Vantieghem

  Prachtig dat onze Stephan dit artikel moet schrijven. Dit zal veel pijn gedaan hebben denk ik voor onze blauw-zwarte vriend. Natuurlijk kon hij het niet laten om toch paar keer club Brugge te vermelden en alweer ferm onder de gordel gaan bij rsca. Klein,klein,klein... Voor mij is Genk de verdiende en ook enige kampioen dit seizoen proficiat genkies. Ook de klasse van wij rsca supporters gezien na de wedstrijd. Toon dit eens meer media in plaats van het negatieve altijd en dit geldt voor/over all

 • Peter Berg

  Als Anderlecht-supporter heb ik er geen enkel probleem mee om Racing Genk te feliciteren als verdiende landskampioen. Mooiste voetbal zonder wekelijks gezaag over de VAR zoals Brugge dat het hele seizoen deed (tenzij in hun voordeel uiteraard).