“Noorse middenvelder Thorstvedt is op weg naar RC Genk”

Kristian Thorstvedt.
rv Kristian Thorstvedt.

Kristian Thorstvedt, een Noorse centrale middenvelder van 20, is op weg naar RC Genk. Dat melden diverse Noorse media. Thorstvedt was het voorbije seizoen in zijn vaderland actief bij Viking Stavanger, dat op de vijfde plaats eindigde - in Noorwegen liep de competitie begin december af - en de beker veroverde. Viking zou het Genkse bod (er is sprake van 1 miljoen euro, red.) op Thorstvedt aanvaard hebben. De jonge middenvelder zou eerstdaags tekenen. Ook Red Bull Salzburg toonde interesse. 

Thorstvedt was het voorbije seizoen bij Viking goed voor tien goals en twee assists. Ook bij de nationale U21 van zijn land gooide de middenvelder met vier goals in zes duels hoge ogen. Bij RC Genk treft hij zijn landgenoot Sander Berge, één van de schaarse sterkhouders bij de landskampioen dit seizoen. Met de aanwerving van Thorstvedt maken de Limburgers alvast werk van een opvolger voor Berge, die de interesse geniet van tal van buitenlandse clubs.

Kristian Thorstvedt is de zoon van Erik Thorstvedt, een in eigen land gerenommeerd doelman die liefst 97 keer het Noorse doel verdedigde en actief was op het WK ‘94 in de VS.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans Peeters

  Een binnen Berge word gelinkt aan verschillende ploegen, buiten. Genk rijd zich helemaal vast

 • Roger Deprez

  Dat is nu eenmaal de aankoop politiek van Genk, talent aankopen van Max. 23 jaar en laten door groeien en daar is zeker niets mis mee alleen moet men zeker geen C-L gaan spelen als men zelfs in de eigen competitie het al moeilijk heeft.Men kan dan om de om de 10 jaar meedoen voor de titel als het lukt want men verkoop ook nog eens die talenten die snel doorbreken(vb Ndidi). De vraag is of de trouwe supporter van Genk die systeem zal dulden en kan opbrengen natuurlijk.

 • Geert Hebbrecht

  Dat duurt normaal toch maar een paar uur. Als hij al zo lang onderweg is, wat moeten we dan op het veld verwachten? :-)

 • jean sabbe

  Te voet ? Wat een prestatie!

 • johan roelands

  Voor die prijs ongetwijfeld ne sterspeler