Exclusief voor abonnees

Puzzelstukjes vallen in elkaar bij Bezus: “Ik zou de volgende jaren een keer Champions Leaguemuziek willen horen”

BELGAPLUS
Roman Bezus (28) heeft de voorbije jaren alle kanten van het voetbal gezien, van een Europa Leaguefinale tegen Sevilla, tot een moment waarop hij geen club meer had. Bij AA Gent klopt het hele plaatje voor de Oekraïner. Een monoloog.

“Ik ben blij dat mijn transfer eindelijk beklonken is. De voorbije drie, vier dagen was het niet makkelijk. Ik zat te wachten op hotel, maar vrijdagochtend kreeg ik het licht op groen om te trainen bij Gent. Daar heb ik van genoten, want de voorbije dagen had ik alleen maar mijn fysieke en medische tests. Ik voelde op training meteen dat het niveau goed is. En achteraf kon ik lekker relaxen in de sauna, ze hebben hier een fantastisch oefencomplex.”

“Met Igor Plastun en Roman Yaremchuk kom ik hier twee oude bekenden tegen, dat helpt bij de integratie. Ik zat samen met Roman bij Dinamo Kiev. Hij was een stuk jonger dan ik, maar hij viel toen al op in het tweede team. Toen hij ook naar België kwam, hadden we weer contact via Instagram. Met Igor speelde ik bij de nationale ploeg U20 en U21. Ook met hem nam ik weer contact op toen hij naar België kwam.”

“De voorbije maand werd er vooral in Limburg veel over mij geschreven. De ene dag kon ik naar Standard, de volgende naar Anderlecht en nog een dag later naar Antwerp. Er waren ook Turkse clubs waar ik veel kon verdienen, maar geld komt voor mij op dit moment niet op de eerste plaats. Toen Gent kwam, waren er wel zes of zeven punten waarbij ik meteen dacht: dit is perfect, dit moet ik doen.”

BELGAPLUS

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Vervaet

    Binnen een paar jaar zal hij wel Championsleague muziek horen in de Ghelamco..