Profvoetballer van bij ons riskeert celstraf voor bezit van 58 kg cannabis

AFP
De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft zich gebogen over een dossier rond bezit en diefstal van 58 kilo cannabis. Een van de beklaagden is een profvoetballer die in tweede klasse speelt. Zijn vriendin ensceneerde de diefstal als wraak voor zijn ontrouw.

Drie beklaagden moeten zich in het dossier verantwoorden. De eerste beklaagde, een Franse dertiger, stal de grote hoeveelheid drugs uit een garagebox in Roeselare. Hij werd betrapt door de politie met de drugs in zijn wagen. De garagebox werd gehuurd door een profvoetballer die toen in tweede klasse voetbalde bij Roeselare. De dief verklaarde dat hij de drugs meenam in opdracht van een Brusselse, de toenmalige vriendin van de voetballer.

"Een wraakactie", meent advocaat Mathieu Langerock, die de profvoetballer verdedigt. "Mijn cliënt leeft voor het voetbal. Hij heeft niets te zien met drugs. Momenteel zit hij in onderhandelingen om in eerste klasse te gaan spelen. Hij heeft dus veel te verliezen." De vrouw ontkent niet dat ze haar vriend een lesje wilde leren, omdat hij andere liefjes had. "Maar de drugs waren wel degelijk van hem", beweerde zij.

De vrouw en de man die de drugs op haar vraag meenam, riskeren twee jaar cel, waarvan een jaar effectief. Voor de profvoetballer vordert het openbaar ministerie een celstraf van dertig maanden, eveneens een jaar effectief. Hij riskeert ook een geldboete van 12.000 euro.

Vonnis op 7 juni.