Exclusief voor abonnees

Pro League vindt niet dat amateurclubs moeten klagen: “Financiële compensatie? We betalen al genoeg”

Pro League-voorzitter Peter Croonen.
BELGA Pro League-voorzitter Peter Croonen.
Op acht verschillende momenten voetbal in 1A: de amateurclubs vinden dat nefast voor hun inkomsten. Zij eisen een financiële compensatie, maar daar wil de Pro League niet van weten. “We betalen al genoeg.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raf Reygaerts

  Amateurvoetbal zou een hobby moeten zijn. Maar nee in België "verdien" je als amateur in provinciale reeksen al gemakkelijk een volwaardig maandloon van 2500 € en extra premies, en dat uiteraard in het zwart en dat mag van al jaar en dag van de overheid. En nu klagen dat ook zijn op hun "bijverdienste int zwart" moeten inleveren. Triestige voetbalwereld.

 • jozef van riel

  Dat weet ik net hoor David dat die maandagwedstrijd Eupen v Kortrijk zal zijn. Eerder een ploeg welke donderdag Europa League heeft gespeeld denk ik!

 • David Lievens

  En nu kunnen ze meer tv-geld vragen want mensen kunnen nu van 13u30 tot 23u achter hun tv zitten op zondag. Ow ja en de occasionele match op maandag wordt wrs Eupen-Kortrijk, want de g5 of beter, Gent, Genk, Standard en Anderlecht willen hun tickets wel kunnen verkopen. Dit is exact wat Mannaert aanklaagt. Zelfs de meeste supporters willen dit niet, maar het kan hun niks schelen...

 • Ilse Huyghe

  Als het over 2 miljoen coronacompensatie gaat voor rc Genk en Anderlecht , is er geen probleem. De kleintjes daarentegen mogen op hun kin kloppen .