Pro League reageert op handboeigebaar en roept op tot sereniteit bij de spelers

Naar aanleiding van de steunbetuigingen van enkele spelers voor personen in staat van beschuldiging in het kader van Operatie Propere Handen, roept de Pro League op tot sereniteit en waardigheid.

In een mededeling aan Belga reageert de Pro League op de steunbetuigingen die onder anderen Adrien Trebel (Anderlecht), Sebastien Dewaest (Genk) en Dylan De Belder (Cercle Brugge) uitten voor hun makelaar Mogi Bayat. Ze maakten op het veld een handboeigebaar.

“De Pro League benadrukt dat het gaat om een individueel initiatief van enkele spelers, waar ze zich ondubbelzinnig van distantieert”, klinkt het. “Zonder enige afbreuk te willen doen aan de vrijheid van meningsuiting, herhaalt de Pro League zijn bezorgdheid inzake het lopende onderzoek. De Pro League roept alle actoren - spelers inbegrepen - op om waardig en sereen om te gaan met deze situatie.”
40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • andre govaert

  Levenslang schorsen, die uilen en al de niet betaalde rsz bijdragen recupereren zoals bij ieder werkende mens. En ik die dacht dat alle Belgen gelijk zijn voor de wet, zo te zien de ene wat gelijke dan de andere !

 • Jules Steenwinckel

  Dat het gerecht eens controle doet bij de financiën van deze steunende voetballers .en schors die mannen .

 • Lieven Vermandere

  Voetballer zijn niet noodzakelijk bedeeld met een hoog IQ....waarvan weeral acte.

 • Rony Bekaert

  Er is weinig sereen aan heel die zaak , zelfs de manier waarop de speurders te werk gaan , is bezwaarlijk sereen te noemen .

 • Kim De Zutter

  Dat je daar als supporter kan blijven achterstaan. Schorsen die mannen want als je een man als bayat steunt is het duidelijk waar je wil voor staan.