Pro League legt Anderlecht 50.000 euro boete op

Photo News
RSC Anderlecht zal een vergoeding van 50.000 euro moeten betalen aan de Pro League, nadat paars-witte supporters gisteravond de definitieve stillegging van de topper op bezoek bij Standard hadden veroorzaakt. Die competitiematch werd na amper 33 minuten bij een 2-0-stand afgefloten nadat de harde kern van RSCA vuurpijlen en rookbommen bleef gooien op Sclessin.

De Pro League liet gisteravond meteen weten de interne procedure voor stillegging van wedstrijden op te starten. Het interne reglement schrijft een boete van 25.000 euro voor wanneer een match tijdelijk onderbroken werd. Zodra de scheidsrechter, zoals vrijdagavond op Sclessin, moet overgaan tot de definitieve stillegging, komt dat de verantwoordelijke club op een boete van 50.000 euro te staan. 

Binnen de Pro League twijfelt men er niet aan dat de verantwoordelijkheid volledig bij de Anderlecht-supporters ligt. De boete van 50.000 euro moet wel nog bekrachtigd worden door de raad van bestuur. Dat is slechts een formaliteit en zal gebeuren tijdens de zitting van 7 juni.

"De Pro League betreurt het voortijdig einde van de sportieve strijd door het onverantwoord gebruik van pyrotechnisch materiaal. Zoals in vorige oproepen blijft de Pro League benadrukken dat pyrotechnisch materiaal gevaarlijk is en risico's inhoudt voor de veiligheid van iedereen op en rond het veld", klinkt het in een persbericht.

De laatste wedstrijd die definitief gestaakt werd, was de Waalse derby tussen Charleroi en Standard op 4 december 2016. De clash in het Stade du Pays werd toen stilgelegd bij een 1-3-voorsprong voor Standard en nooit meer verder afgewerkt. Geen van beide clubs kreeg toen punten, omdat beide clubs verantwoordelijk werden gehouden voor de incidenten. Het interne reglement van de Pro League omtrent wedstrijdonderbrekingen werd in de nasleep van de disciplinaire debatten over die stopgezette Charleroi-Standard ingevoerd.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy Adriaenssens

  Bij al die rellen zou men de schade en boetes moeten verhalen bij veroorzakers ,het zal dan wel snel stoppen .

 • Marc Ledure

  Voor de rest van de wedstrijden geen Anderlecht supporters meer toelaten in het stadion op verplaatsing.

 • roger schutters

  Mocht ik van Anderlecht bestuur zijn .ik zou de volgende thuiswedstrijd anderlecht-standard de standard supporters gratis uitnodigen .dan ben je ECHT een club met naam faam prestige Roger schutters

 • Arie Verwimp

  Is dat alles? En 5-0 forfait en uitsluiten van europees voetbal!

 • Christiane Van Croonenborch

  Die dit gedaan hebben kan je geen supporters noemen Zij verkwanselen het voor de anderen tuig heb er geen andere woorden voor. En ja jaren verwend geweest en nu de kelk moeten ledigen tot de bodem zijn ze niet gewoon Is wel eens goed dat ze merken hoe andere supporters hun voelen bij verlies en die blijven hun ploeg aanmoedigen een beerschotsupporter grt

Video