Pro League keurt unaniem indicatieve tabel goed, tot opluchting van voorzitter Marc Coucke (en denkt ook na over vroegere transferdeadline)

Marc Coucke.
Photo News Marc Coucke.
De Pro League heeft de indicatieve tabel goedgekeurd. Die dient als maatstaf om voetballers te straffen na een overtreding. Dat maakte voorzitter Marc Coucke bekend na de raad van bestuur en de algemene vergadering van het voetbalorgaan.

De indicatieve tabel deed de afgelopen weken stof opwaaien omdat er onduidelijk ontstond over de geldigheid, terwijl een werkgroep met verschillende leden van de Pro League in januari al goedkeuring had gegeven. Nu is de tabel ook door de volledige Pro League goedgekeurd.  Coucke toonde zich opgelucht dat er nu volledige klaarheid is omtrent de tabel, maar liet zich niet uit over de zaken die momenteel nog lopen bij de geschillencommissie. 

Het bondsparket ging eerder vandaag bovendien in evocatie tegen de vrijspraak van Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk). Zij werden op 25 augustus vrijgesproken omdat de indicatieve tabel nog niet goedgekeurd was, maar riskeren nu alsnog een schorsing.

Photo News

De raad van bestuur van de Pro League denkt er overigens ernstig na over het vervroegen van de transferdeadline in de zomer. De deadline staat nu altijd op 31 augustus, de nieuwe datum zou zich rond 15 augustus moeten situeren.

"Het is niet goed voor het voetbal en de fans dat er nog transfers gebeuren als de competitie al vijf speeldagen ver is", liet Coucke optekenen. De discussie is niet nieuw, maar nu neigt de Pro League naar het Italiaans model, waar de zomermercato dit jaar op 17 augustus afliep. "Je moet ook realistisch zijn. We moeten de deadline ook niet te veel vervroegen en midden juli leggen. Dat zou de FIFA ook niet goedkeuren", besloot Coucke. Pierre François, CEO van de Pro League, benadrukte nog dat het "om een werkhypothese gaat, en nog niet om een genomen beslissing".

Photo News
Photo News28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MARCEL CAERS

  Oei en morgen ontploft zijn zeep belletje

 • Gaston FOUBERT

  Omdat Coucke van Anderlecht is zou niemand die belangen heeft in een of andere club mogen deel uitmaken van de PL. Volledig akkoord, maar trek die lijn dan door naar de voetbalbond ...…

 • Jan Boden

  De transferdeadline op 15 augustus brengen is een goed idee want rond deze datum starten de meeste Europese competities.

 • John Ulmer

  Moest het niet om Wesley of Carcela gaan, maar om een speler van Eupen, zou men niet in evocatie gegaan zijn. Het geklungel en het "bedienen op maat" gaat dus gewoon verder. De indicatietabel is vandaag goedgekeurd, dus alle schorsingen voor vandaag zijn ongeldig, zo simpel is het het. Een flitstoestel dat vandaag werd geijkt kan ook geen geldige boetes opleveren uit het verleden.

 • jean pierre Tibermont

  Goed werk van Coucke.

Video