Pro League betreurt stopzetten Standard-Anderlecht en kondigt sancties aan

Photo News
De Pro League zal de incidenten met Anderlecht-fans in de Clasico tegen Standard volgens zijn interne reglement bestraffen. Dat liet de instantie weten nadat de wedstrijd van de vierde speeldag van play-off 1 in de eerste helft definitief stilgelegd werd.

"De Pro League betreurt het voortijdig einde van de sportieve strijd vanavond door het onverantwoord gebruik van pyrotechnisch materiaal", klinkt het op Twitter. "De sancties volgens het intern reglement van de Pro League zullen opgelegd worden, net als de procedure bij de instanties van het bondsparket."

Het duel werd in de eerste helft afgefloten, nadat de bezoekende fans meermaals vuurpijlen op het veld gooiden. Standard stond op dat moment 2-0 voor.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  De Anderlecht supporters vinden dat ze de beste zijn vroeger en nu. Geen probleem!! Dan zijn jullie een voorbeeldploeg en moeten de sancties zeer zwaar zijn als ploeg met voorbeeldfunctie.

 • Elle Devee

  Stadionverbod voor alle Anderlecht supporters voor de rest van de play offs. Ze zullen zich echt niet beter gedragen bij de volgende matchen. Jammer voor wie zich wel kan gedragen maar je kunt hier moeilijk het kaf van het koren scheiden.

 • Ronny Popelier

  Hier is de prijs league gewoon mede oorzaak van. In het verleden , werden echter nooit sancties getroffen tegen Standard Luik voor het verstoren van de wedstrijden ihb tegen Anderlecht, . Proto kreeg zelfs vuurpijlen in doel , tot driemaal toe werd de wedstrijd stilgelegd, toen moest men afgefloten hebben met een 0-5 forfait score, maar dit is het resultaat door nooit santies te hebben gegeven tegenover Standard Luik. Twee maten , twee gewichten Pro league.!!!???

 • Patrick Peeters

  Zeer terecht! Het is niet omdat het "Anderlecht" is dat alles zomaar kan. Ze moeten maar eens met hun neus op de feiten gedrukt worden en een toontje lager zingen.

 • Dave Florizone

  Jammer voor de echte sportliefhebbers deze zijn weer de dupe, de geïdentificeerde die vuurpijlen bij hadden een nationaal stadionverbod voor drie jaar opleggen en in de toekomst meer fysieke controle bij het betreden van de stadions.