Politie zet extra manschappen in voor Limburgse derby

BELGA
De politie van Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken zal zaterdag voor de derby tussen STVV en KRC Genk extra manschappen inzetten om de voetbalsupporters rond Stayen te begeleiden. Daarnaast werden er voor de start van de competitie al hekken geplaatst op de locaties waar vorig jaar bussen met Genk-supporters met stenen bekogeld werden.

De lokale politie zet sowieso meer manschappen in voor dergelijke wedstrijden, maar voor de komende Limburgse derby doet de politie nog een extra inspanning. “Als iedereen zich gedraagt zoals het hoort, dan zullen er niet veel speciale zaken moeten gebeuren. Zoals gewoonlijk komen de bussen aan en worden ze begeleid naar het stadion en terug. Dat blijft allemaal gelden”, zegt Fiorenzo Mostien, woordvoerder van STVV. “Er werden voor de start van de competitie wel al hekken geplaatst op de locaties waar vorig jaar de steenwerpers hun ding hebben kunnen doen.”

STVV heeft ook maatregelen getroffen om het grensoverschrijdende hooliganisme aan banden te leggen. Tussen de stenengooiers zaten immers ook veel supporters van de Nederlandse club MVV Maastricht. “In onze sfeertribune kan maar één ticket per persoon aangekocht worden, wat vroeger vier tickets was. Zo kunnen we vermijden dat dergelijke amokmakers naar het stadion komen”, stelt Mostien.

De Truiense club benadrukt dat er meermaals veiligheidsoverleg met alle betrokken partijen heeft plaatsgevonden. Bovendien zijn de daders van vorig jaar ondertussen gestraft. “Er is een goede samenwerking tussen alle veiligheidsdiensten - politie CARMA, KRC Genk, STVV en politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. We hebben een goede voorbereiding getroffen om de Limburgse derby in goede banen te leiden voor, tijdens en na de wedstrijd”, besluit Mostien.

BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.