Politie start onderzoek naar Bruggefans die mogelijk op graven staan om spelersbus te verwelkomen

Mathias Mariën
In de rand van de wedstrijd Club Brugge-Anderlecht is de politie een onderzoek gestart naar mogelijke grafschennis op het kerkhof in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Bij aankomst van de spelersbus wachtten duizenden supporters de bus op. Om een beter zicht te hebben, kropen tientallen supporters omhoog. 

In de meeste gevallen was dat het dak van een frietkot, verkeersborden of omheiningen, maar verschillende fans leken wel héél ver te gaan en zouden op graven en urnemuren gekropen zijn. Dat botste op heel wat verontwaardiging. In die mate zelfs dat de politie nu alle beschikbare beelden zal onderzoeken om te bekijken of de grafklimmers strafrechtelijk vervolgd moeten worden. 

UPDATE. Intussen heeft de politie laten weten dat de supporters niet op een urnemuur stonden en er geen sprake is van grafschennis.

Mathias Mariën84 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stef Debever

  De doden zullen er van wakker liggen :-/

 • gert lans

  Neen da’s ni waar de flikken zijn evenveel boer en even zat dus maffia Verhaeghe zorgt er voor dat dit allemaal mag !!! Zielig onbeschoft volkske !

 • jan sergooris

  Zou iedereen nu zijn excuses aanbieden aan die"boeren";Nu men vastgesteld heeft dat zij NIET op de grafzerken stonden.Hoe snel men iemand afbreekt na verkeerde informatie.Zegt ook veel over de mensen van nu.Alles geloven wat er geschreven wordt.

 • Dirk Van der Weeën

  didier de coster zeg dat eens in mijn gezicht,maar dat durf je niet omdat je de ballen er niet voor hebt zoals veel van die fafaards hier.

 • didier de coster

  waarom noemen we ze " boeren " denk je ?????een bende fans die zo labiel en marginaal zijn