Parket wil Stijn Stijnen doorverwijzen naar correctionele rechtbank wegens stalking

PHOTO NEWS
De raadkamer in Hasselt heeft zich gisteren gebogen over een dossier van vermeende feiten van stalking door Stijn Stijnen, oud-keeper van Club Brugge en de Rode Duivels. De feiten dateren uit de periode waarin Stijnen actief was bij Sporting Hasselt.

Stijnen verliet de club niet in de beste verstandhouding. Hij had zijn inziens nog geld tegoed en stuurde sms'en naar voorzitter Bart Casters en een ander bestuurslid. Het parket van Limburg wil Stijnen doorverwijzen naar de rechtbank, maar zijn raadsman, Walter Van Steenbrugge, heeft bijkomend onderzoek gevraagd.

Het dossier is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Naast stalking werd tegen Stijnen ook klacht neergelegd wegens een poging tot afpersing. Het parket vraag de buitenvervolgingstelling voor de afpersingspoging. 

Bart Casters en het andere bestuurslid worden bijgestaan door advocaat Luk Delbrouck. Raadsman Delbrouck reageert tevreden op de beslissing van het parket, maar zal alsnog te zullen proberen om de afpersingspoging via de raadkamer voor de rechtbank te brengen. Nadat het gevraagde bijkomend onderzoek is afgerond, zal het dossier opnieuw bij de raadkamer belanden. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Deploige

  Waar leren ze zo iets?

 • Anthony Vandooren

  "maar zal alsnog te zullen proberen om de afpersingspoging..."

 • didier de coster

  is buitengesmeten bij brugge door zijn stomme twitterberichten , die kerel mist niet één maar 37 vijzen , laat hem uit de media aub en da voor mijne zondagmorgen bedankt hé

 • rudy verlinden

  afpersing in het voetbal...tiens das toch de norm

 • Bertil Smeets

  Maar Frigo toch!!